Arhiv Značk: plastična operacija

3 situacije, ko plastične operacije niso prava izbira

  1. Poskus kompenzacije nizke samozavesti

Če se soočate z nizko samozavestjo in mislite, da vam bodo plastične operacije pri tem pomagale, ste na napačni poti, saj s tem ne boste rešili ničesar, ampak se lahko kvečjemu zapletete v začaran krog novih in novih plastičnih operacij, vaša samozavest pa ne bo zaradi tega nič večja, ampak prej obratno. Raje se lotite resničnih težav in jih poskusite razčistiti. Naučite se pridobiti notranjo moč in samozaupanje, ne glede na vaš videz. Šele takrat, ko se naučite živeti sami s sabo ne glede na vse, so plastične operacije lahko smiselne. Nikakor pa si jih ne predstavljajte kot čudežno rešitev, s pomočjo katere bodo izginile vse vaše težave.

  1. Pritiski drugih

Odločitev za plastično operacijo ne sme biti nikoli posledica pritiskov drugih. Če vas nekdo ne more sprejeti takšnih, kot ste, to najverjetneje ni oseba, ki bi jo želeli v svojem življenju. Manjše nepopolnosti so tisto, kar dela človeka posebnega, unikatnega. Ne spreminjajte se na željo drugih. Plastične operacije morajo biti posledica samostojne izbire. Vprašajte se, ali je to res nekaj, česar si sami želite.

  1.  Premalo časa za razmislek

Nikar se ne prenaglite pri odločitvi za plastično operacijo. To je nekaj, kar vas bo zaznamovalo za vse življenje, zato si vzemite dovolj časa za razmislek. Obstaja precej velika verjetnost, da boste nenadne in nepremišljene odločitve kasneje obžalovali. Naj se vam torej nikamor ne mudi. Dobro pretehtajte vse prednosti in slabosti ter razmislite o tveganjih.

 

Najlepši del lepote je tisti, ki ga slika ne more izraziti. (Francis Bacon)