Arhiv Značk: pohištvo

Dom, klasičen ali sodoben

Dom je lahko sodobna ali klasična izvedba .
Izbira je velika predvsem na sodobni strani, klasično opremljen dom je bolj zahteven izziv. Pomisliti moramo že na dejstvo, da je staro klasično pohištvo redkost. Velik obseg nekoč obstoječega starega klasičnega pohištva je končalo v pečeh, na odpadih, načel ga je zob časa. Staro klasično pohištvo, ki ga postavimo v dom je redkost. Izjema so redki izdelovalci, ki se v vseh lastnostih potrudijo ohranjati v pohištvu lastnosti starih, klasičnih izvedb. Temu primerna je seveda zahtevana investicija. Praktično bomo za en sam kos restavriranega starega pohištva odšteli vsoto za solidno sodobno kuhinjo. Že iz te lastnosti nam je jasno, da je dom z klasičnim starim pohištvom prestiž in domena redkih posameznikov. Prestiž je lahko tudi dostopen. Potrebno pa je restavratorsko delo ter obilica prostega časa. Niso redki primeri, ko je obnova starega pohištva v spodobno stanje zahtevala nekaj mesecev potrpežljivega dela. Druga možnost je, da preprosto odštejemo zahtevan znesek za obnovljen kos starega obnovljenega pohištva. Prav zaradi teh lastnosti se mnogi raje odločajo dom opremiti s sodobnim pohištvom. Posebej primerna je taka odločitev za mlade družine. Mali nadobudneži še ne znajo ceniti pohištva, zato bo slednje pod težkimi preizkušnjami njihove razposajene uporabe. Poleg tega je mogoče bistveno hitreje in bolj dostopno opremiti dom. Na voljo imamo tudi številne dostopne ter hkrati individualne ponudbe. Mnogi ponudniki lahko izdelajo sodobno pohištvo po meri in drugih povsem individualno zaželenih lastnostih. V nasprotju s prepričanjem investicija ni bistveno večja od konfekcijske ponudbe. Ne smemo pa pozabiti, da pri takšni izdelavi izdelajo pohištvo po nareku. Preprosto povedano : zaželimo si lahko praktično vse kar je mogoče izdelati. Kar je pomembna razlika od ponudbe, kjer imamo bistveno bolj ozek krog izbire. Praktično izbiramo zgolj med nekaj različnimi možnostmi.

Dom veliko pove o investitorju ter vseh, ki so imeli besedo pri odločanju.

vrtno pohištvo in oprema

Vrtno pohištvo, različni okusi in zmožnosti

Vrtno pohištvo zahteva dobre odločitve .

Dobre odločitve za vrtno pohištvo se nanašajo na dostopnost, kakovost, namembnost ter številne druge lastnosti. Poleg tega je vrtno pohištvo celota, ki je v primeru posamezne odločitve, sestavljena iz zelo različnega števila kosov. Različna pa je tudi kakovost kosov, ki sestavljajo individualno vrtno pohištvo. Nekaterim je vrtno pohištvo že preprosta miza in stoli, lahko tudi klop. Velikokrat se pri novogradnji ali pa obnovi vrtno pohištvo improvizira. Kar pomeni, da se vrtni stoli in vrtne klopi naključno izbere iz dosegljivih možnosti. Velikokrat to pomeni, da vrtni stoli in vrtne klopi niso del enotne garniture, ampak so izbrani naključno. Kljub temu vrtni stoli in vrtne klopi , ki so izbrani naključno niso nujno slaba izbira. Velikokrat se kasneje, ko se kupijo vrtni stoli in vrtne klopi v garnituri ali z večjo pozornostjo in večjimi zahtevami, ljudje ob svoji izbiri ne čutijo tako zadovoljne kot v preteklosti. Oziroma takrat, ko so bili vrtni stoli in vrtne klopi izbrani naključno. Del krivde ima pri tem navada. Ko se navadimo na točno določene lastnosti, predstavljajo te osnovo za ocenjevanje. Vse kar ni primerljivo tem lastnostim se nam ne zdi dobro. Čeprav gre pri tem za izbiro iz višjega cenovnega ali kakovostnega razreda. Pomembno je tudi, da se izbiro prilagodi namenu. V primeru, da bo vrtno pohištvo namenjeno zgolj osnovnim zahtevam, lahko več pozornosti damo prestižu. V nasprotnem primeru, ko bodo zahteve bolj raznovrstne pa je potrebno gledati bolj na uporabne lastnosti. Prestiž pomeni določen omejen krog lastnosti, ki pa so vrhunske. Vendar manj uporabne. Saj bi le redkokdo vrhunsko pohištvo uporabil enako kot nizkocenovno ponudbo ali ponudbo, ki je namensko izdelana za večje obremenitve. Posledice take uporabe se lahko hitro izkažejo za neprimerno uporabo.

Vrtno pohištvo je lahko izbrati dobro, če vemo kaj želimo, ter se zavedamo vseh zelo različnih lastnosti ponudbe skozi čas.