Arhiv Značk: poletje

Vreme v Rovinju, okus Mediterana

Vreme v Rovinju je okus Mediterana.

Blage zime in vroča poletja zaznamujejo vreme v Rovinju.
Vreme v Rovinju tako danes, kot v preteklosti, omogoča odlične bivanjske pogoje. Posebno cenijo vreme v Rovinju obiskovalci iz oddaljenih krajev evropske celine. Vreme v Rovinju je prijetno že v zimskih mesecih. V času, ko je vreme v Rovinju prijetno toplo za januarske in februarske dni, se v oddaljenih krajih evropske celine borijo s snegom in ledom. Za tovrstne obiskovalce je vreme v Rovinju toplo in prijetno že sredi januarja ali februarja. S pridom to vreme izkoristijo mnogi rekreativci, ki si želijo nabrati novih moči za prihajajočo tekmovalno sezono. Tudi bolj aktivni obiskovalci, z razgibanim življenjskim slogom, si privoščijo vsaj dan ali vikend na obali. Pomeni jim pomemben del vsakdanjika, saj blagodejno vreme zelo pozitivno vpliva na njihovo počutje. Omogoča pozitivne učinke na zdravje. Zato ni nobeno presenečenje v Istri ugledati vrvež obiskovalcev že praktično sredi koledarske zime. Obisk ni prijeten zgolj za zdravje. Okolica je bogata z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. Omogočali so jih razni dejavniki. Rdeča istrska zemlja je zagotovo posebnost svoje sorte. Kulturne znamenitosti pričajo o bogati zgodovini. Z bližnjim Oglejem in Benetkami je bilo to območje tradicionalno dobro povezano, kar je pomenilo navezanost na takrat poznane pomembne svetovne sile. Na ta način se je življenje v okolici lahko razvijalo skladno z vsemi takrat znanimi svetovnimi smernicami in trendi. Kulturni objekti in dosežki, se tako lahko brez težav kosajo z mnogimi svetovno znanimi. Pa naj si gre za veličastne objekte, ali pa objekte, ki so bili praktičnega značaja, namenjenega uporabi širšim množicam. Ogled takšnih objektov človeka bogati z izkušnjami. Velikokrat se od modrosti predhodnikov, da vsakdanjik obogatiti. Saj so ljudje, ki so svoje dni hodili po zemlji bili na enak način, času primerno sodobni.

Vreme v Rovinju je značilnost večine obale zahodne Istre.

Več si preberite tukaj.

Havaianas japonke

Slavni Havaianas osvaja ves svet

Havaianas so japonke, narejene v Braziliji in so nujen pripomoček za vroče poletje. Njihova zgodovina sega vse do leta 1962. Inspiracija je bila dobljena od tipičnega japonskega sandala Zori, na kar še danes spominja rižev vzorec na podplatih. V tistih časih so bile tako izjemno popularne, da jih je brazilska vlada uvrstila med osnovne življenjske potrebščine. Tudi danes jih ima vsakdo, ki da nekaj nase vsaj en par v svoji omari. Narejene so iz naravnega materiala gume, lahko jih kupimo v različnih barvah in oblikah, zagotavljajo udobje in popoln videz ob prav vsaki priložnosti. Z leti so postajale kultni predmet, obožujejo jih ženske in moški, danes je moč kupiti tudi takšne z malce višjo petko, z debelejšimi podplati in ekskluzivne Havaianas japonke, ki so okrašene s kristali Swarovski iz kolekcije Swarovski Limited, ki jih lahko kupimo tudi v naših trgovinah.

Tisti, ki so kadarkoli na nogah imeli Havaianas japonke, se v en glas strinjajo, da se po trpežnosti in po udobju, ki jih nudijo, ne morejo kosati prav nobene druge japonke. Kdor obožuje japonke blagovne znamke Havaianas, predobro ve, da ima to brazilsko podjetje v ponudbi tudi drugačna obuvala. V letu 2010 so namreč na trg poslali linijo visokih superg. To so superge, ki imajo brazilsko dušo, so barvite in razigrane, predvsem pomembno pa je to, da imajo popolnoma isti udobni podplat, kot ga imajo poletne japonke, ki tej obutvi prinašajo vedno nove oboževalce. Razpoznavni podplat, ki nam je znan pri japonkah, je v superge dobesedno vgrajen, kar zagotavlja še daljšo življenjsko dobo. Superge Havaianas lahko nosimo skozi celo leto. Navadno smo čevlje proizvajalca Havaianas na koncu toplega poletja pospravili v omaro. A je to brazilsko podjetje postreglo še z enim presenečenjem, s pisanimi in barvitimi gumijastimi škornji za dež. Havaianas nas tako spremlja v vsakem letnem času.

http://www.superge.si/