Arhiv Značk: popusti

Živimo v obdobju popustov

Živimo v obdobju, ko so popusti postali del našega vsakdana in skoraj nič ne želimo več kupiti po redni ceni. Še posebej zanimivi pa so portali oz. spletne strani, kjer so popusti še precej višji kot običajno, če obiščete kakšno trgovino.

Takšne strani, ki jih je že zelo veliko, običajno nudijo popuste višje od 50 %. Skušajo nas privabiti z različnimi akcijami in ponudbami z različnih področij. Skoraj za vsako stvari, ki jo želimo, lahko najdemo kakšno tovrstno ponudbo. Med najbolj priljubljenimi popusti so razne masaže, restavracije, ne manjka pa tudi različnih avtopralnic, ki nudijo notranje ali zunanje čiščenje avtomobila. Tudi turistične ponudbe je precej in lahko obiščete najbolj zanimiva glavna mesta ob tem pa hotel najamete za smešno nizke cene.

Kako tovrstne strani delujejo
Gre za princip skupinskih nakupov, ki ga v tujini poznajo že nekaj let, pri nas pa se šele uveljavlja in ga poznamo približno dve leti. Ko se neko podjetje odloči, da želi ponuditi popust, ki bo višji od 50 %, se lahko odloči za objavo na eni izmed takšnih strani. Ob tem določi tudi minimalno število zakupov, da ponudba obvelja. Običajno se večina ponudb uspešno zaključi, saj je zanimanja za razne storitve in izdelke zaenkrat še dovolj.

Zakaj se podjetja odločijo za takšen popust
Največkrat gre za zelo ugodno oglaševanje, saj jih tako opazijo številni uporabniki, ki se nahajajo na tej strani, za to pa jim ni treba nič plačati in lahko še celo zaslužijo. Če je njihova ponudba kvalitetna, lahko računajo tudi na to, da se bo vsaj nekaj strank, ki so prvič prišle k njim zaradi popusta, kasneje vrnilo in plačalo polno ceno, jih priporočilo še komu …