Arhiv Značk: povečanje prsi

Povečanje obsega in oblike prsi

Pri ženskah je povečanje prsi najpogostejša želja med plastičnimi operacijami. Družba posamezniku v sodobnih časih postavlja vse višje standarde na vseh področjih; med drugim tudi na področju telesnega videza posameznika. Zato je razumljivo je, da se vse več ljudi odloča za posege, ki so namenjeni izboljšanju telesnega videza. Kirurške tehnike za povečanje prsi so vedno le boljše in tudi število ponudnikov teh storitev narašča. Posledica je, da postaja tovrsten poseg tudi cenovno ugodnejši in tako se zanj odloča vse več žensk.

Tehnično se povečanje prsi doseže s prsnimi vsadki, ki so nameščeni bodisi pod prsno mišico bodisi nad njo. Nameščenost vsadkov je odvisna od vrste vložka, od želenega obsega povečanja prsi in anatomskih značilnosti vsake posamezne uporabnice. Operacije za povečanje prsi poveča prsni obseg, istočasno pa učinkujejo tudi na njihovo obliko, ki postane bolj pokončna in napeta.

 

Pred operacijo za povečanje prsi se natanko posvetujte s ponudnikom storitve. Pomembno je, da uporabnica jasno predstavi svoje želje in pričakovanja. Strokovnjaki na področju pa morajo predstaviti alternativne možnosti in realne posledice posega. Dogovoriti se je potrebno o vrsti vložka (silikon ali solna raztopina), o vrsti vsaditve (pod mišična ali nad mišična), o želenem povečanju in obliki ter o kratkoročnih (brazgotine, okrevanje po operaciji) in dolgoročnih (morebitna kasnejša odstranitve vsadkov) posledicah posega.

Žensk, ki si želijo operacije za povečanje prsi je vedno le več in tudi različnih ponudb kirurških pristopov in tehnik je že mnogo več kot nekoč. Vrsta posega se izbere individualno, glede na želje, življenjski stil in anatomijo posameznice. Poglobljen osebni pogovor s ponudnikom storitve je zato ključen.