Arhiv Značk: rekreacija

kakšno tekalno stezo kupiti

Weslo iFit tekalna steza

Tekalna steza iFit je Bluetooth omogočena in z njo se lahko povežete z Google maps, da vas lahko ob združevanju s svojo tablico ali pametnim telefonom popelje po celem svetu. Podobno kot da bi imeli virtualnega asistenta pri treniranju, ki vam nudi smernice. Povezali boste svoj iPhone ali tablico in prejeli paleto virov, na katere se lahko zanašate med vadbo (iFit je plačljiva z mesečno ali letno naročnino). To je ena izmed inteligentnih tekalnih stez zato bo učenje vseh lastnosti zahtevalo nekaj časa.

Prednosti iFit Treadmill tekalne steze

· Popolno za izgubo teže: svoje skrbi za lepo postavo postavite na stran. Ta inteligentna tekalna steza bo vaš najboljši partner pri dovajanju vadb, ki bodo vaše telo ponesle do popolne živahnosti in energičnosti.
· Zelo privlačna zasnova: morda ne iščete nečesa, kar bo lepo za vaše oko, a ne morete zanikati, da je ta tekalna steza zasnovana tako, da pritegne pogled. Fizični videz bo prva stvar, ki vas bo pred nakupom pritegnila.
· Je solidna in dobro grajena: vaša varnost pri tej tekalni stezi nikoli ni na kocki. Je stabilna, zato boste med vadbo trdno na tekalnem pasu. To je nekaj, kar je nujno potrebno, če želite svoj fitnes ponesti na naslednjo raven.
· Preprosta za zlaganje in shranjevanje: njena mobilnost je še en privlačen razlog za nakup. Če ste nekdo, ki išče preprostost pri svoji vadbeni opremi, potem je to vaš popolni odgovor.
Slabosti
· Je težka (53kg): prenašanje steze ni preprosto, saj je težja od drugih. Kljub temu pa je njeno prenašanje možno in vseeno ni težja od določenih še bolj kompleksnih stez.
· Za uporabo iFit se morate mesečno ali letno naročiti

Končno mnenje o tekalni stezi Weslo iFit:
Weslo vam prinaša nov model tekalne steze z lastnostmi, ki so za vas priročne, če si želite udobnih vadb, ki jih vodijo Google zemljevidi.

Converse all star sodobna klasika

Converse all star je sodobna obutev izdelana na osnovi starega izročila.

Izročilo je staro že skoraj stoletje, do današnjih dni pa je converse all star pojem ohranjanja lastnosti skozi čas. Genialna zasnova je večno mlada oziroma ne gre nikoli iz model. Zato pa se je zasnova ohranila vse do današnjih dni. Bistvene spremembe so predvsem evolucijske. To pomeni, da se converse all star z barvami, materiali in še čem prilagaja sodobnim zahtevam. Kultna in strogo klasična še vedno ostaja originalna izvedba ter vse evolucijske izvedbe, ki so njej najbližje. Z njo kupec poudarja svoj značaj. Velikokrat se na prvi pogled zdi komu nositi klasični converse all star sodobno uporništvo. Vendar gre predvsem za priseganje na kakovostne materiale in zasnovo, ki v poplavi sodobne ponudbe ne izgubijo svojih prednosti. Oseba, ki si upa nositi v javnosti tako klasično izvedbo je trdnega karakterja, ve kaj so dobre lastnosti, kako koristijo zdravju, ter se ne podreja sodobni modi, trendom in slogom. Ve, da bodo slednji čez čas, praktično pa jutri zastareli, med tem, ko converse all star ohranja vse svoje lastnosti tudi takrat. Klasični izbiri prilagodi ostalo garderobo in se ne ravna ravno obratno, kar ni redkost sodobnega časa. Obratu izkušnjo pa nudijo sodobnim trendom prilagojene izvedbe. Te so v veliki meri prilagojene sodobnejšim trendom z barvami in drugimi značilnostmi. V tem primeru se lahko converse all star prilagaja ostalim delom garderobe, ter služi raznim efektom oziroma željam uporabnika. Na kratko to pomeni, da izbran model lahko izberemo glede na obstoječo garderobo z določenim namenom. Pri tem je možno vsa uveljavljena pravila nošnje obutve in garderobe bodisi kršiti ali jih spoštovati. Kakšen par converse all star izbrati zato ni čisto vseeno, pomisliti je potrebno na tako aktualno garderobo kot predvidene osvežitve z nakupom novih kosov v bližnji prihodnosti.

Converse all star je dobra izbira.

kolo, tek, plavanje

Triatlon, vsestranska aktivnost

Triatlon človeku krepi duha , izboljšuje psihično in fizično zmogljivost.

Zato je triatlon mnogim atraktivna aktivnost , ki jo želijo izvajati. Potrebno pa je pred začetkom vedeti v kaj se spuščajo. Načeloma težav nimajo načelne osebe. Te se z njim začnejo ukvarjati iz različnih razlogov. Veliko osebam pomeni nadgradnjo ali krono njihovih športnih aktivnosti. Gre za aktivne osebe, ki športe kateri sestavljajo triatlon izvajajo, z njim pa željo svoje aktivnosti pomakniti na višji zahtevnostni nivo. Težje bo osebam, ki želijo z njim predvsem v javnosti doseči točno določeno mnenje, predvsem pa mislijo, da je možno rezultate doseči takoj. Težave so danes najpogostejše pri ljudeh, ki nimajo izkušenj s športnimi aktivnostmi, verjamejo pa obljubam raznih medijev. Raje kot verjeti medijem naj povprašajo za mnenje osebe, ki aktivno izvajajo triatlon. Pri njih bodo dobili realno sliko tega kaj jih čaka, kaj bodo rezultati zahtevali, predvsem pa kaj bodo morali za njihovo dosego žrtvovati. Rezultati so nagrada dolgotrajnega procesa, ki traja bistveno dlje časa kot si mnogih predstavljajo. Kdor se je že ukvarjal s kakšno od športnih aktivnosti bolj resno teh težav ne bo imel. Ve, da bo triatlon tako kot njihova predhodna aktivnost zahteval čas in napore predno se bodo dosegli rezultati. Njim bo toliko lažje, saj so se pri aktivnosti navadili tudi športnega obnašanja in razmišljanja. Vsaka oseba, ki se vsaj malce bolj resno ukvarja z rekreacijo ve veliko o obremenitvah, o zahtevah in omejitvah organizma, vedo, da je aktivnost sestavljena iz izpolnjevanja številnih pogojev in podobno. Še največ težav bodo imel z prilagajanjem. V primeru, da imajo z eno od aktivnosti, ki sestavljajo triatlon izkušenj bo težav toliko manj. Težave s prilagajanjem nastanejo na podlagi pridobljenih navad. Z spremembo aktivnosti se morajo velikokrat spremeniti tudi navade, kar ni enostavno.

Triatlon je aktivnosti, ki mnogim pomeni vrhunec njihovega športnega in rekreacijskega udejstvovanja.

smučanje v švici

Smučanje Švica, snežni paradiž

Smučanje Švica je snežni paradiž .

Snežni paradiž smučanje Švica zagotavlja z izjemno naravno danostjo ter elitno turistično in gostinsko ponudbo. Narava na območju Švice z naravnimi bogastvi ni varčevala, natresla jih je zvrhan koš. Komur smučanje Švica ni izkušnja, lahko za vzorec pogleda najlepše gorske predele naše dežele. Razlika je predvsem v tem, da so Švicarski vršaci neprimerno višji od naših. Temu primerno je smučanje Švica čisto drugačna izkušnja. Vsekakor je ogleda vredna pa tudi na svoj način dostopna. Življenje v tem delu Evrope je ubralo svojo pot, smučanje ima bogato tradicijo. Pred več kot stoletjem so to izkusili tudi Slovenci, spoznali so, kako je možno smučanje Švica izkoristiti v zelo raznolike namene. Takrat je smučanje bilo predvsem način dostopa do oddaljenih gorskih vasi, ki so se v zimskih mesecih odeli v snežno odejo. Življenje pa kljub temu ni zamrlo, ljudje prav tako niso bili odrezani od sveta, v gorskem raju jim ni primanjkovalo ničesar. Na osnovi te tradicije sožitja z naravo na pobočjih visoko nad dolino se je razvilo smučanje Švica v rekreacijske namene. Pobočja segajo visoko pod nebo ter nudijo izjemne izkušnje smučanja z lepo kuliso okoliških vršacev ter pogleda v dolino. Smučišč je v Švici na pretek, njihova posebnost je poleg nadmorske višine tudi tehnična dodelanost ter izkoriščanje naravnih možnosti povezave s sosednjimi deželami. Iz Švice v Italijo ali Francijo ni noben problem odsmučati, ter se tako naužiti izjemne izkušnje. Pri tem ne gre zgolj za smučanje v eno smer, ampak je možno izbrati smučanje na območju ducat krajev. To pomeni, da lahko izkušen smučar prijetno s koristnim obiskuje različne kraje, izkusi različne podlage, pogoje na progi, naravne danosti proge, ter spoznava in odkriva izjemne okoliške kulise na širokem območju.

Smučanje Švica je izjemno doživetje zimskih dni in radosti, ki ga brez dvoma velja izkusiti večkrat.

več

tek za zdravje

Tek, za vse in vsakogar

Tek je športna aktivnost za vse in vsakogar.

Izjeme so le osebe, ki iz takšni ali drugačnih razlogov tek ne morejo izvajati. Danes tek lahko prinaša velike koristi . Najbolje je, če se tek začne redno izvajati v času, ko je splošno zdravstveno stanje dobro oziroma ni nobenih zdravstvenih težav. Na žalost veliko ljudi začne tek zanimati, ko se zdravstveno stanje poslabša. Ter postane tek aktivnost, katero morajo izvajati po priporočilu strokovnjakov. Slabost takšnega načina je predvsem prisiljenost, kar lahko pri marsikom povzroči odpor. Čisto obratna slika je pri vseh rekreativcih, ki so si to športno aktivnost izbrali za svojo. V času, ko iz takšnih ali drugačnih razlogov aktivnost ne morejo izvajati, postaja želja vse močnejša. Kot sami rečejo, manjka jim tekaška aktivnost. Zato izrabijo vsak prosti trenutek, da izvedejo tekaško aktivnost. Z tekaško aktivnostjo smo načeloma bili seznanjeni vsi. Če ne drugače v času naših šolskih obveznosti. Takrat smo bili tekaške aktivnosti primorani izvajati vsi, brez posebnih izjem. Mnogim je trikrat ta šport prirasel k srcu. Posebno, če je bila strokovna oseba sposobna učence in dijake motivirati. Vendar so na žalost tudi slabe izkušnje iz tega obdobja prisotne. Nepravilen pristop je povzročil odpor, ki ga mnogi čutijo še danes. Zato ne preseneča, da se nekateri tekaške izkušnje ne želijo poslužiti. Čeprav bi jim zelo koristila. Pomoč pri tem nudi predvsem motivacija na razne načine. V nekaterih primerih premik povzroči okolica, ki je sposobna takšno osebo motivirati. Obstajajo pa tudi mnogi osebni ali pa splošno znani razlogi. Razlika je predvsem v tem, da so osebni razlogi mnogokrat skriti. Splošno znani, kot sama beseda pove, niso nobena skrivnost. Motivacijo velja izkoristiti v svoj prid na vsak način. Začetniki toliko bolj, drugi pa po potrebi.

Tek je aktivnost, ko potrebuje zgolj motivacijo, vse ostalo ima večina že doma, mnogokrat v kakšnem skritem kotu.