Arhiv Značk: risanke

Risanke so lahko zabavne in poučne

Otroške risanke imajo več dobrih lastnosti. Če jih izpostavimo le nekaj, ne moremo mimo bistvenih in to so, da se otrok ob gledanju risanke za otroke zabava, bogati besedni zaklad in izobražuje na različnih področjih. Nekatere risanke so bolj poučne, druge manj, a pri vsaki se najde kaj uporabnega.

Tudi starši komaj čakamo, da začnejo naši sinovi in hčere z gledanjem risank, saj imamo takrat kar nekaj prostega časa več. Pogosto se otroci ob gledanju risanke ne zmenijo za svet okoli njih in v tistem času ne potrebujejo vaše pozornosti. Vi pa se lahko v tem času, ki pri najmlajših ne bo prav dolg, posvetite čemu drugemu ali se le nekoliko spočijete.

Hitro po rojstvu se začnemo spraševati, kdaj bo naš otrok začel gledati risanke. Prebiramo različne forume in druge spletne strani ter iščemo pravi odgovor. Vsekakor pa ne boste dobili natančnega odgovora, saj se zanimanje za risanke pojavi različno in ni pogojeno s točno starostjo otroka.

Risanke za otroke naj bodo torej nekaj, s čimer boste otroka skušali zabavati, a ga nikar ne silite, če sam še ni pripravljen na to in ne pokaže želje. Ko se začne to obdobje, boste potrebovali različne risanke za otroke. K sreči je danes veliko možnosti in skoraj vsaka risanka je hitro ter ugodno dostopna. Preko različnih internetnih omrežij in spletnih strani, je skoraj vsaka risanka na voljo že brezplačno, le kvaliteta je včasih nekoliko okrnjena. Skoraj vsaka risanka se lahko kupi tudi v otroških trgovinah, predvajanje s CD-jev, DVD-jev in podobnih medijev pa danes omogočajo že zelo ugodni predvajalniki.

Slovenske risanke so redke, a kljub temu jih je vsaj nekaj. Če gledate slovenske risanke, bo risanka tako ali tako že v slovenskem jeziku, sicer bo najboljša sinhronizacija, zlasti za mlajše otroke, ki podnapisov še ne berejo. Med slovenske risanke lahko štejemo le tiste, ki so narejene s strani domačih proizvajalcev in jih je le peščica, tako proizvajalcev kot risank.