Arhiv Značk: ročne ure

Ročne ure

Včasih so bile ročne ure odličen posel, tako za tiste, ki so ročne ure prodajali kot tiste, ki so ročne ure popravljali. Danes so ročne ure precej manj pogoste in ugotovimo lahko, da se večkrat uporabijo kakšne športne ure, ki so namenjene merjenju telesne aktivnosti, običajne ročne ure pa so prava redkost.

Če že kdo danes nosi ročne ure, gre verjetno za starejšo osebo, ki nima v lasti nobene druge naprave, kot je npr. mobilni telefon ali kaj podobnega. V nasprotnem primeru ima ročna ura le še en pomen in to je prestiž, saj točen čas lahko spremljamo tudi na drugih napravah.

Ko se ročna ura pokvari, je potrebno popravilo. Urarji so bili pred leti na vsakem vogalu. Večinoma so bili dobro preskrbljeni, saj je bilo dela dovolj. Danes pa so tako kot ure redki tudi urarji in večinoma je dejavnost urarstva združena še s kakšno drugo dejavnostjo, npr. zlatarstvom.

Moška ura in ženska ura je izdelek, ki ima izjemen cenovni razpon. Tako moška ura kot ženska ura je na voljo že za le nekaj evrov, najbolj prestižna ročna ura pa lahko stane tudi več tisoč evrov in si jo lahko privoščijo le redki. Prav zaradi tega je zelo draga moška ura ali ženska ura prestižnega pomena.

Ročna ura je izdelek, katerega cena je v največji meri odvisna od uveljavljenosti njenega proizvajalca na globalnem trgu. Za vsakega bolj znanega proizvajalca obstaja kopica podjetij, ki skušajo ta izdelek kopirati. Takšna podjetja se nahajajo pretežno v nerazvitem svetu, kjer ne veljajo pravila in določila o prepovedi kopiranja in prodaje pod tujim imenom. Kljub temu so tudi pri ponaredkih velike razlike in izjemno dobri ponaredki bodo prav tako precej dražji od tistih, katerih kvaliteta se ne more kosati niti z povprečnimi izdelki.

Če tudi sami kupujete uro, bodite previdni, da vam ne prodajo ponaredka za takšen denar, kot bi dobili original in kupujte le pri preverjenih in pooblaščenih prodajalcih, saj bo tako možnost za goljufijo precej majhna.