Arhiv Značk: šampon za lase

Nega las

Tako kot celotna higiena je za zdrave lase pomembna tudi nega las. Nega las nas lahko prikrajša za številne nevšečnosti, ki bi jih lahko sicer utrpeli. Da preprečimo mastno lasišče, prhljaj ali kakšne druge nevšečnosti, moramo uporabljati kar nekaj različnih pripomočkov. Daljši kot so naši lasje, bolj pomembna je ustrezna in čim bolj pogosta nega las.

Šampon za lase je osnova, ko govorimo o negi las. Šampon za lase je navadno osredotočen na točno določeno težavo, ki jo ima lahko posameznica ali posameznih. Tako poznamo šampon za lase, ki preprečuje nastajanje prhljaja, šampon proti mastnim lasem, za suhe lase itd. Številna ponudba teh izdelkov lahko prav gotovo pomaga ali celo prepreči tiste težave, ki pestijo vas.

Olje za lase je tudi pripomoček, ki je del področja, ki ga imenujemo nega las. Olje za lase da lahko lasem lesk oz. sijaj in tudi večjo voljnost za oblikovanje pričeske. Obstaja tudi takšno olje za lase, ki naše lasišče zaščiti pred nevarnimi sončnimi žarki. Da bo nega las čim bolj popolna, je vedno priporočljivo uporabljati čim več različnih pripomočkov, ki ohranjajo in izboljšajo naše lasišče in olje za lase je prav gotovo ena izmed bolj pomembnih stvari.

Ne samo suhi ali mastni lasje, prhljaj in podobne težave, tudi sivi lasje so lahko velika težava, ki povzroča preglavice predvsem starejšim moškim in ženskam, vse bolj pogosto pa tudi že zelo mladim. Predvsem stres in genske lastnosti lahko vplivajo na to, da lasje osivijo še prej in zaradi tega je barva za lase še en pripomoček, ki pomaga pri negi las.

Čeprav to ni nega las, je barva za lase mogoče še bolj pomembna kot olje za lase. Barva za lase je pripomoček, ki naše sive lase spremeni v tisto barvo, ki smo jo imeli pred leti ali pa v neko drugo barvo, ki si jo predhodno izberete. Po barvi za lase lahko posežemo tudi v primeru, da nismo zadovoljni s svojo barvo ali pa želimo le nekaj spremeniti in začasno zamenjati barvo naših last.