Arhiv Značk: smučanje

smucar

Last minute smučanje v prvem razredu

Last minute smučanje je lahko spletna ponudba izjemnega vikenda ali počitnic.

Po trajanju je lahko last minute smučanje različno dolgo ter ima zelo različno turistično in gostinsko ponudbo. Turistična ponudba je lahko glavni ali spremljajoči razlog za last minute smučanje. Nekaterim je všeč predvsem smučanje, zato se odločijo za takšno ponudbo. Dobra turistična, gostinska, zdraviliška in druga spremljajoča ponudba jim je všeč, ni pa nujno razlog za odločitev. Obratno pa je lahko last minute smučanje spremljajoča ponudba, ki popestri zdraviliško, turistično, gostinsko, kulturno in drugo ponudbo. Martinovanje je klasičen praznik v vinorodnih okoljih, ne branijo pa se ga tudi v drugih krajih. Posebno v krajih, kjer je to farni ali krajevni zavetnik. Praznovanje je vedno razposajeno, skladno z tradicijo. Nič lepšega ni takšno praznovanje popestriti z ponudbo last minute smučanje. Na svežem zraku človek lahko prežene posledice krsta novega vina, se sprosti in spočije. Verjetno si takšnega praznovanja svetega Martina ne bi nihče branil, posebno če gre za ugodno last minute smučanje. Praznovanje svetega Martina seveda ni edini dogodek, v novembru in decembru jih bo še veliko. Kot popestritev dogajanja je lahko last minute smučanje tudi obisk zdravilišča, gre za izredno kombinacijo. Zdravilni učinki v termalnih centrih in zdraviliščih kot je Rogla, so toliko večji, če si jih lahko privoščimo v kombinaciji z gibanjem na prostem. Za last minute smučanje velja, da je to izredna priložnost. Gibanje na prostem seveda ne obsega nujno zgolj smučanja, v takšnih centrih se lahko odločimo tudi za tek na smučeh, bordanje ali izkusimo kakšno drugo aktivnost. Že zgolj sprehod ali lažji pohod po zasneženi pokrajini, bo kri po naših žilah pognalo s pospeškom. Možnosti za razne last minute smučanje kombinacije so velike, praktično gre za neizčrpen vir priložnosti. Izberemo jih po svojem okusu ter skladno s svojimi željami.

Last minute smučanje je dobra ponudba.

smucanje

Slovenska smučišča, nudijo zimske užitke

Slovenska smučišča so ponujeni nešteti zimski užitki na vseh koncih dežele na sončni strani Alp.

Smučanje slovenska smučišča nudijo v izjemnem naravnem okolju, dovolj jih je na praktično vseh koncih dežele. Geografsko prevladujejo severna področja, za vzorec pa se jih najde tudi na jugu in v notranjosti dežele. Veliki, srednje veliki in manjši smučarski centri niso edina slovenska smučišča. Razne majhne lokalne skupnosti izkoristijo naravne danosti ter na različne načine izvedejo smučanje za predvsem začetnike in nezahtevne smučarje. Veliki smučarski centri so globalno najbolj znana slovenska smučišča, skupno jih je devet. Razporejena pa so od severozahodne meje z Italijo do severovzhodnega dela blizu Avstrije. Ponujajo od štirideset do dvanajst kilometrov prog, trinajst kilometrov razkošnih prog sredi Pohorja ponuja Rogla. Srednje veliki smučarski centri so slovenska smučišča, ki ponujajo od deset kilometrov do tri kilometre smučarskih prog. Skupno imamo šest srednje velikih smučarskih centrov. Največjo množico predstavljajo manjša slovenska smučišča oziroma manjši smučarski centri. Ponujajo proge do kilometra in pol dolžine in so mnogim prijetna zaradi bližine ter znanega okolja. Snežne razmere na slovenskih smučiščih je mogoče spremljati preko raznih virov informacij. Primer dobre prakse je smučišče Rogla, ki poleg bogatih informacij nudi tudi spletne kamere. Na spletni strani je mogoče videti pet spletnih kamer, ki ponujajo v sliki prikazane razmere na smučiščih ter v okolici. Kamere ponujajo pogled z vrha Rogle, pogled na proge Uniorček I in II, Planja, Jasa, Mašinžaga ter na tekaški poligon. S tem se lahko smučar prepriča o dejanski razmerah. Poleg kamer nudijo kakovostno načrtovanje smučarskega obiska ali obiska z raznimi drugimi cilji. Načrtovanje se lahko izvede preko ponujenih kontaktnih naslovov, mogoče si je priskrbeti karte, preveriti je mogoč vremensko napoved, obvestila nas obveščajo o aktualnih dogodkih, novice poskrbijo za informiranost, za piko pa je mogoče pridobiti lepo darilo in z njim presenetiti najdražje.

Slovenska smučišča so vredna obiska.

http://www.rogla.eu/si/aktivnosti/pozimi/smucanje-in-deskanje

smučanje v švici

Smučanje Švica, snežni paradiž

Smučanje Švica je snežni paradiž .

Snežni paradiž smučanje Švica zagotavlja z izjemno naravno danostjo ter elitno turistično in gostinsko ponudbo. Narava na območju Švice z naravnimi bogastvi ni varčevala, natresla jih je zvrhan koš. Komur smučanje Švica ni izkušnja, lahko za vzorec pogleda najlepše gorske predele naše dežele. Razlika je predvsem v tem, da so Švicarski vršaci neprimerno višji od naših. Temu primerno je smučanje Švica čisto drugačna izkušnja. Vsekakor je ogleda vredna pa tudi na svoj način dostopna. Življenje v tem delu Evrope je ubralo svojo pot, smučanje ima bogato tradicijo. Pred več kot stoletjem so to izkusili tudi Slovenci, spoznali so, kako je možno smučanje Švica izkoristiti v zelo raznolike namene. Takrat je smučanje bilo predvsem način dostopa do oddaljenih gorskih vasi, ki so se v zimskih mesecih odeli v snežno odejo. Življenje pa kljub temu ni zamrlo, ljudje prav tako niso bili odrezani od sveta, v gorskem raju jim ni primanjkovalo ničesar. Na osnovi te tradicije sožitja z naravo na pobočjih visoko nad dolino se je razvilo smučanje Švica v rekreacijske namene. Pobočja segajo visoko pod nebo ter nudijo izjemne izkušnje smučanja z lepo kuliso okoliških vršacev ter pogleda v dolino. Smučišč je v Švici na pretek, njihova posebnost je poleg nadmorske višine tudi tehnična dodelanost ter izkoriščanje naravnih možnosti povezave s sosednjimi deželami. Iz Švice v Italijo ali Francijo ni noben problem odsmučati, ter se tako naužiti izjemne izkušnje. Pri tem ne gre zgolj za smučanje v eno smer, ampak je možno izbrati smučanje na območju ducat krajev. To pomeni, da lahko izkušen smučar prijetno s koristnim obiskuje različne kraje, izkusi različne podlage, pogoje na progi, naravne danosti proge, ter spoznava in odkriva izjemne okoliške kulise na širokem območju.

Smučanje Švica je izjemno doživetje zimskih dni in radosti, ki ga brez dvoma velja izkusiti večkrat.

več

smučanje v švici

Smučanje Švica, prestižne počitnice

Smučanje Švica so prestižne počitnice .

Predvsem so smučanje Švica prestižne počitnice zaradi vsega, kar je gostom na voljo. V prvi vrsti je to smučanje, ki ga je moč izvesti na vse možne načine. Začne se s ponudbo za začetnike in otroke, ki delajo prve smučarske korake. Ter nadaljuje vse do možnosti najzahtevnejših in naprednih oblik smučanja. Nekatere proge so svetovno znan izziv smučarjem globalno najvišjega ranga, možno pa je izkusiti tudi nočno smuko, smučanje na ledenikih, v vsake primeru pa gre za smučanje v čudovitem naravnem okolju. Vsako smučarsko središče potrebuje za smučanje v prvi vrsti naravne danosti. Za smučanje Švica je znano, da obsega najatraktivnejše predele v Alpah. V tem območju naštejemo izjemno veliko število visokih gora, ki nudijo enkratno izkušnjo zaradi bodisi zahtevnosti ali nadmorske višine. Smučišča so urejena, na njih je poskrbljeno za praktično vse od varnosti do vrhunske oskrbe smučarja. Naprave obratujejo izjemno učinkovito, kar pomeni, da se bomo lahko do sitega na smučali. Smučanje Švica je ponudba primerna tudi za vse, ki niso pretirani ljubitelji zimskih športov. V smučarskih središčih je vedno pestro dogajanje, moč pa si ga je tudi izbrati v pestri ponudbi od kulturnih, kulinaričnih, športnih in številnih drugih različicah. Kar je odlična vest za skupine, kjer del udeležencev prisega na smučanje in druge zimske športe, drugi del skupine pa ima raje dogajanje izven smučarskih prog. Zaradi prestižnih lokacij je smučanje Švica lahko enkratno doživetje za posebne osebne, družinske ali druge počitnice. Tako je možno izkusiti številna doživetja, ki so edinstvena na celem svetu. Ter se na ta način nagraditi in motivirati za doseganje uspehov v prihodnosti. Smučanje Švica je prava izbira za vse, ki željo kakovostno preživeti svoj prosti čas. O tem priča globalno znana tradicija smučarskega turizma, z vrhunskimi smučarskimi kraji.

Smučanje Švica je najboljša izbira za vse, ki želijo zimske počitnice z odliko.

smučanje v švici

Avstrija, zimski turizem

Avstrija ima razvit zimski turizem .

Zimski turizem je Avstrija razvijala intenzivno. Danes zato velja Avstrija mnogim za primer dobre prakse v turizmu. Dobra praksa se nanaša na turizem v celotnem obdobju leta. Težko je reči ali je Avstrija bolj prepoznavna po zimskem turizmu ali turizmu v drugih delih leta. Lahko bi rekli, da je Avstrija turistično odlična izbira v vseh letnih časih. O tem bo znal povedati vsak, ki je obiskal našo severno sosedo. Sodoben turizem, ki ga poznamo danes, je nastal preko mnogih dejavnikov. Pobuda je prišla s strani naprednih strokovnjakov iz raznih področji, predvsem pa zdravstva ter oseb, ki so bili povezani s skrbjo za zdravje. Tako imamo za motivatorje turizma na eni strani predstavnike zdravstvene stroke, kot osebe, ki so preko bolezni in drugih zdravstvenih težav iskali ustrezne rešitve. Bivališča naših prednikov pred več kot stoletjem so bila vse kaj drugega kot danes. Problemi so bili toliko večji, kolikor večje je bilo število prebivalcev. Dokler se niso razmere uredile na sodoben način, ki ga poznamo še danes, je bila edina možna rešitev dežela. Tako najdemo veliko število turističnih krajev na obrobju mest ali pa ob prometnicah, ki povezujejo mesta. Avstrija je pomemben pospešek turizmu dala z izgradnjo železnic ter njihovim konstantnim posodabljanjem. Letni turizem je bil prva možnost, zimski turizem je sledil z zavedanjem možnosti podaljšanja sezone. Mnoga zimska smučarska središča so nastala na takšen način. Zato je odličnost avstrijskega smučanja prav v mešanici tradicije in sodobnosti. Tradicija omogoča, da se vse, kar je dobro ohranja iz sezone v sezono, kar ni času primerno pa se zamenja z aktualnim. Danes tako lahko potujemo v osnovi enako kot prvi turisti, le da je naše potovanje času primerno sodobno. Ostala pa je ista smer, cilj in motiv potovanja.

Avstrija lahko ponudbi odličen zimski turizem praktično vsem različnim povpraševanjem.

valminier smučanje

Valmeinier, popolna ponudba

Valmeinier je popolna ponudba

Popolna ponudba je Valmeinier, saj obiskovalcem nudi vse na enem mestu. Ponudba je zanimiva za vse, ki želijo uživaški dopust . Sodobnemu človeku Valmeinier veliko pomeni. Sprostitev in oddih je danes bolj pomemben kot kdaj koli prej, zato je temu primerno Valmeinier tudi izbran. Ljudje danes povprašujejo po ponudbah, ki nudijo veliko, temu primerno je Valmeinier danes trend dopusta. Med vsemi drugimi ponudbami je Valmeinier najboljša izbira za številne skupine gostov. Ker je ponudba popolneje najbolj zanimiv za vse, ki so zasedeni z drugimi aktivnostmi, željo preprosto dober odmor ali imajo številne druge motivacije za takšno izbiro. Danes imet vse ni več razkošje kot nekoč, velikokrat je tudi racionalna izbira. Pomisliti velja na zagotovitev enakega obsega storitev s posamezno pridobitvijo. Poleg tega, da odločitev ne bi bila tako racionalna, pomeni pridobivanje še številne druge ovire. Lokacija je oddaljena ali na drugem mestu. Tu govorimo zgolj o eni sami storitvi. Vse ostale storitve so lahko na drugi mestih, bolj ali manj oddaljene od kraja bivanja ter ostalih storitev. Ljudje zato danes v veliko primerih iščejo ponudbo vse na enem mestu. Turistični delavci pa so na drugi strani razvili že celo paleto možnosti, ki nudi ponudbo na enem mestu. Obiskovalci pa izbirajo, kar se jim zdi najboljše. Možnosti so velike in obsežne. Nekateri obiskovalci se bolje počutijo, če so nastanjeni v objektu, ki jim daje občutek varnosti, drugi obiskovalci pa si obratno želijo čim več naravnega bivanja. To pomeni, da jim mora že objekt v katerem bivajo, nuditi ta občutek. Obstajajo še razne druge alternative med tema dvemi skrajnimi možnostmi, obiskovalci pa seveda izberejo tisto kar jim najbolj ustreza in tisto kar so skozi pričakovanja postavili kot cilj. Pomembno pri tako različnih željah je, da vsak lahko izbere, kar mu najbolj ustreza.

Valmeinier je prijetna popestritev smučarske rutine.

smučarska oprema atomic

Atomic ženska kolekcija, dobri rezultati

Atomic ženska kolekcija omogoča, da se dobri rezultati uresničijo.

Dobri rezultati se lahko uresničijo, ker je Atomic ženska kolekcija premišljene zasnove in kakovosti izdelave. Premišljena zasnova je sad dolgoletnih izkušenj izdelave kakovostne športne opreme. Od najstarejših časov do danes je športna oprema nudila najboljše športnikom, hkrati pa narekovala razvoj tako športne opreme kot mnogih drugih izdelkov. Ker je doseganje rezultatov vedno strmelo višje, hitreje, močneje, se je morala športna oprema razlikovati od vseh ostalih sorodnih izdelkov, po lastnostih, katere so navedene cilje omogočale. Sčasoma, ko so bile izumljene nove lastnosti, ki so omogočale doseganje boljših rezultatov, se je športna oprema starejšega datuma, prenesla v uporabo za manj zahtevne. Zato ima Atomic ženska kolekcija dobre lastnosti vedno vključene dobre lastnosti. Pri tem lahko Atomic ženska kolekcija zagotovi dobre lastnosti za vrhunske športnike, kot tudi za aktivne rekreativce in vse druge uporabnike športne opreme. Danes je športna oprema zagotovilo za boljšo kakovost življenja. Ljudje se vedno bolj zavedamo dobrih učinkov športa in ukvarjanja s športom. Pri tem je zelo modro, da se odločimo izbrati Atomic žensko kolekcijo. Ker je Atomic ženska kolekcija uporabljena pri mnogi vrhunski športnicah, je to zagotovilo za dobre lastnosti ukvarjanja s športom. Atomic ženska kolekcija pomaga dosegati napredek pri vsakem treningu ali tekmovanju. Trening je zagotovilo za dobre dosežke na tekmovanje. Hkrati pa je trening zagotovilo za kakovostno življenje in kakovosten življenjski slog. Kakovostno življenje je danes med drugim sestavljeno tudi iz zavedanja o zdravilnih učinkih fizičnega gibanja. Fizično gibanje nam zagotavlja nekatere zdravstvene učinke, kot so boljša prekrvavitev, boljšo oskrbo pljuč z zrakom, krepitev imunskega sistema in podobno. Rezultate oziroma boljše počutje seveda ne bomo čutili čez noč ampak na dolgi rok. Seveda tudi ne bo rezultatov, če trening ne bo reden in pravilno izvajan.

Atomic ženska kolekcija omogoča kakovost življenja vsem, ki se znaj želijo potruditi.

http://www.skifun.si/blog/kategorija/oprema-atomic/

Smučanje

Smučarske vozovnice, zagotovilo smučarskih užitkov

Smučarske vozovnice so zagotovilo smučarskih užitkov.

Današnje smučarske vozovnice so prilagojene sodobnim načinom plačila storitev. Na ta način je omogočen hiter, preprost in enostaven nakup smučarske vozovnice. Dodatno so s tem zagotovljene ugodnosti nakupa ter varnost. Smučarske vozovnice današnji dni poleg tega omogočajo neštete možnosti, ki omogočajo prilagoditev raznovrstnim zahtevam smučarja oziroma smučarjem. Nekateri smučarske vozovnice kupujejo za dnevno smuko, drugi tedensko, spet tretji prisegajo na ugodnosti sezonske smučarske vozovnice. Kraji in območja, kjer smučarske vozovnice omogočajo smuko so različni. Danes imamo že pestro ponudbo, ki omogočajo, da smučarske vozovnice lahko uporabljamo na samo določenih smučiščih, ali pa vozovnice veljajo za širše območje. Na ta način imamo zagotovljeno izkušnjo večjih smučišč. Smučanje lahko poteka individualno ali v večji skupini. Sodobna smučišča in smučišča z pestro ponudbo omogočajo, da se lahko zagotovi ugodnosti za večje število smučarjev. Ponudba je dobra za tako ponudnike smučanja kot tudi vse smučarje. Smučarske vozovnice so nadalje lahko prilagojene starostnim skupinam, kot so otroci, upokojenci, odrasli in prej omenjenim skupinam. Smučišča s sodobno tehniko tudi poznajo sodobne oblike smučarskih vozovnic že lep čas. S tem je na eni strani omogočena kakovostna smuka smučarjev, ter zagotavljanje učinkovite kontrole smučarskim delavcem. Sodobne smučarske vozovnice ne zahtevajo fizičnega izkazovanja veljavnosti smučarske vozovnice za določeno časovno obdobje, določeno smučišče ali druge značilnosti smučarske vozovnice in upravičenosti njenega imetnika do določenih storitev. Sodobna znanost in tehnika omogoča, da se smučar, ki je imetnik zakupljenih točno določenih storitev smučišča, lahko prosto giblje po smučišču in prosto uporablja vse zakupljene storitve. Posebno praktične so sodobne smučarske vozovnice, ko se vstopa na žičnice in podobne naprave. Sodobna in napredna tehnologija od smučarja ne zahteva snemanje rokavic in slačenje smučarskih oblačil, s tem je omogočanje večje udobje in hkrati svoboda.

Smučarske vozovnice so v minulem odboju dosegle napredek, ki si ga pred časom nismo mogli zamišljati.

Smučanje, gibanje po snegu

Smučanje je aktivnost, ki omogoča gibanje po snegu .

Gibanje po snegu je narekovalo različne smeri razvoja. Smučanje lahko razumem za skupen izraz različnih tehnik gibanja po snežni površini. Različne tehnike so bile prilagojene. Različne snežne razmere je narekovalo predvsem okolje bivanja. Smučanje na snežnih strminah je različno kot smučanje na ravnini. Predvsem je smučanje različno zaradi pogojev gibanja, načina gibanja ter drugih lastnosti smučanja. Smučanje ohranjeni viri uvrščajo v obdobje vsaj pet tisočletji pred našim štetjem. Zagotovo pa je bilo smučanje v krajih s snežno odejo v zimskih mesecih prisotno že veliko prej kot je neznani avtor risbe na skali v Rodoeyu ovekovečil prizor smučarja na zelo dolgih smučeh. Zelo stare priče zgodovine so bile najdene tudi na skandinavskih tleh.

Šlo je za dolge smuči, strokovnjaki po več značilnostih predvidevajo, da jih je lastnik uporabljal za hojo po snežni površini. V zimskih mesecih, ki je onemogočalo gibanje so prišle smuči zelo prav gozdarjem, lovcem, vojakom in vsem drugim, ki so morali v zimskih mesecih opravljati razne dejavnosti. Na slovenskih tleh je smučanje zagotovo staro toliko kot v ostali sosednjih alpskih deželah. Vir o smučanju na slovenskem je iz sedemnajstega stoletja. V kasnejših obdobjih so se poleg domače izdelave v naše kraje prineslo tudi vplive iz tujih dežel z obilico snega. Prinesli so jih priseljenci, sezonski delavci in vsi drugi, ki so imeli na različne načine stik z tujino. V današnjih časih je smučanje predvsem rekreacija, šport in sprostitev. V športnih dosežki sodimo Slovenci v sam svetovni vrh. Uspehi sicer iz obdobja v obdobje nihajo, vedno pa je slovenska zastava in himna prisotna na mnogih svetovnih smučarskih prireditvah. Smučanje se bo tudi v prihodnosti razvijalo. Potrebe po večji hitrosti, vodljivosti in drugih sposobnostih bo naraščala skladno z zahtevam športnikov in rekreativcev.

Smučanje bo v prihodnje črpalo tradicionalno dobre izkušnje iz preteklosti.

valminier smučanje

Smučanje v Italiji je doživetje

Smučanje v Italiji je lepo doživetje .

V svetu slovi Italija kot turistom prijazna dežela , zato je smučanje v Italiji toliko bolj zanimivo. Smučanje v Italiji v veliki meri mogoče na širnem območju severa države, ki se razteza od meje s Francijo in Švico na zahodu, ter Slovenije in Avstrije na vzhodu. Podobno kot v vseh alpskih deželah, smučanje v Italiji zaznamuje dolga in bogata tradicija. Lokalno prebivalstvo smučanje obvlada od malih nog, njihovi daljni predniki pa veljajo za pionirje smučanja, tako kot v vseh drugih alpskih državah. Smučanje v Italiji se je do današnjih dni od skromni začetkov razvilo v dobrodošlo dejavnost za lokalno prebivalstvo in prijetno doživetje za obiskovalce. Razvoj, ki ga je smučanje v Italiji doživelo do današnjih dni se kaže na mnogih področjih. Na starih slikah se lahko vidi kako je smučanje v Italiji potekalo nekoč. Stare slike pričajo o starih smučarskih objektih, starejših tehnikah smučanja, starejši smučarski opremi. V dolini oziroma na širšem območju bi bilo moč videti tudi mnoge druge starejše prometnice, objekte, naprave ter vse, kar je bila nekoč sodobnost. Danes so smučišča sodobna, urejena po najzahtevnejših varnostnih standardih. Poleg tega omogočajo hitro povezavo od izhodišča do posameznih delov smučišča. V nekaterih primerih tudi do meje s sosednjo državo. Na smučiščih se veliko časa že zavedajo, da smučar ne potrebuje le snežno površino ter napravo, ki ga pripelje do nje. Ob smučiščih so tako gostinski in turistični objekti. Za vse, ki smučanje vključijo v počitnikovanje pa so dodatne zmogljivosti, kot so prenočišča ter vse, kar bi smučarja zanimalo. Na ta način lahko motivirajo tudi vse, ki jim smučanje ni na prvem mestu ali celo tiste, ki smučanja sploh ne obvladajo. Kar je posebno dobrodošlo za skupine z zelo različnim znanjem smučanja.

Smučanje v Italiji je doživetje za smučarje in vse ostale obiskovalce.

Smučanje v Italiji, pomembna športna aktivnost

Smučanje v Italiji je pomembna športna aktivnost . Pomembnost se kaže v mnogih spremljajočih dejavnikih.

Podobno kot v drugih alpskih deželah ima smučanje v Italiji velik krog ljubiteljev. Delijo se na tiste z večjimi ali manjšimi veščinami drsenja po zasneženi pokrajini. Skladno z zavedanjem pomena gibanja pridobiva smučanje v Italiji vedno nove privržence. Zdravo gibanje omogoča vsem udeležencem blagodejne učinke za zdravje. Poleg samega gibanja, ki povečuje oskrbo človeškega telesa s krvjo in kisikom, se veča odpornost organizma na mraz. Smučanje v Italiji bo tako koristilo vsem, ki si želijo pospešiti odpornost na mraz v zimskih mesecih. Z izpostavljenostjo zimskim temperaturam in razmeram, se v človeškem organizmu aktivirajo procesi, ki imajo za cilj povečanje obrambnih sposobnosti telesa.

Smučanje v Italiji je posebej priljubljeno na severu dežele, najdejo pa se tudi ljubitelji iz toplejših krajev dežele. Slednji si predvsem želijo spremembe, zato jim je smučanje v Italiji primerna in dobrodošla popestritev vsakdanjika. Kapacitete, ki jih smučanje v Italiji ponuja so velike. Ljudje jih izbirajo na več načinov. Mnogi prisegajo na dobre izkušnje, zato se vračajo v kraje, kjer so doživeli pozitivno izkušnjo. Spet drugi prisegajo na spremembe, zanje je značilno, da se vsako leto odločijo za drugo smučišče in bolj poredko naslednje leto izberejo isto smučišče. Posebnost so predeli ob meji. Prijetno s koristnim se je z odstranitvijo meje ponudila priložnost razširitev smučišč, na drugi strani pa raznolikost terenov. Gore in njihova smučišča, ki imajo mejo na samem vršnem grebenu, ponujajo z navezanostjo izkušnjo tako južnih kot severnih pobočji. S tem smučarji pridobijo dodano vrednost, katero vsak po svoje izkoristi. Nekateri si želijo zgolj spremembe, pa odsmučajo na njim všečno lokacijo, bolj aktivni pa si želijo izkusiti različnost ter s tem obogatiti svoje znanje na različnih podlagah oziroma v različnih razmerah.

Smučanje v Italiji je prijetna izkušnja za ljubitelje snežnih strmin.

Oprema za smučanje je prvo kar potrebujemo za smučarsko zabavo na snegu

Smučanje je najbolj priljubljen zimski šport tako pri nas, kakor tudi v tujini. Da je smučanje zares zabavno in nam je v veselje potrebujemo dobro smučarsko opremo in primerna oblačila za na sneg. Za začetek si lahko tisto osnovno opremo, kot so smuči, smučarske čevlje in vezi tudi sposodimo, a, ko se odločamo za nakup nove opreme moramo biti še posebej pozorni, da nam bo zares ustrezala. Oblačila za smučanje se zelo pomembna, ko se odpravljamo na sneg. Osnovno pravilo je, da oblečemo oblačila, ki nas pri smučarski dejavnosti ne bodo ovirala in se hkrati z nami prilagajajo trenutnim razmeram na smučišču. Le – takšna lahko najdemo tukaj. Najprej oblečemo toplo smučarsko perilo, ki naj bo brezšivno, da bo lahko smučanje potekalo kar se da nemoteno. Pri samem gibanju nas namreč spodnje perilo ne sme nikakor ovirata, v bistvu ga ne smemo niti čutiti. Smučarski puloverji ali puliji so prav tako zelo dobra stvar, smučišča pa nas znajo kdaj tudi presenetiti s svojim toplim soncem, zato je prav, da se za smučanje oblečemo kar večplastno. Osnovni del smučarske opreme so kombinezoni, tako imenovana smučarska oblačila, ki jih imajo še posebej radi otroci. No, tisti, ki se v tako imenovanim pajac ne počutijo najbolje, pa lahko oblečejo smučarsko bundo in smučarske hlače. Oba dela morata biti narejena iz kakovostnega, funkcionalnega materiala, ki ima varjene šive, visok vodni stolpec, nas pri gibanju ne ovirata in nas grejeta. Pomemben del opreme za smučanje so še kapa, očala in čelada.


Smučanje ni vedno prijetno, še posebej, če nimamo prave smučarske opreme

Smučanje je šport, ki se ga vsako zimo vedno znova veselimo in komaj čakamo. A vedno ni tako zelo prijetno, še posebej, če nimamo prave smučarske opreme. Pod smučarsko opremo prištevamo seveda smuči, vezi, smučarske palice, smučarske čevlje, kape, rokavice, očala, smučarska čelada, ki je za otroke obvezen del opreme in oblačila za na sneg.  Izbira smučarske opreme je izjemnega pomena, saj lahko prav zaradi nepravilne izbire slednje pride tudi do težjih smučarskih poškodb. Da se vam to ne bi zgodilo, si svojo opremo zagotovite s klikom sem! Tista, ki najbolj varuje pred smučarskimi poškodbami je smučarska čelada, ki pa je za otroke tudi zakonsko določena. Slednja mora biti lahka, pravilne velikosti, notranjost čelade naj se prilega velikosti glave. Za varno smučanje so pomembne tudi vezi, ki imajo varnostno zaporo. Smučanje bo veliko lažje, pa seveda tudi varneje z izbiro kakovostnih smučarskih čevljev, ki naj bodo trpežni, hkrati pa udobni, nogo pa naj čvrsto oprijemajo. Smučarske palice izberemo tako, da ob vbodu segajo do pravega kota v komolčnem sklepu smučarja. Smučarska kapa poskrbi, da nas ne zebe, še kako pa je pomembna izbira smučarskega oblačila. Smučarska jakna in hlače morajo biti funkcionalne in kakovostne, zagotavljati morajo zaščito, obenem pa ne smejo premočiti. Tudi smučarsko spodnje perilo naj bo toplo in seveda dolgo in naj nas pri gibanju ne ovira. Kvalitetna smučarska oblačila so draga in kvaliteta se upravičeno meri s ceno. Takšne smučarske hlače in jakne so praviloma narejene iz mikrovlaken, ki so vzdržljive, odbijajo vodo, zadržujejo toploto in zagotavljajo prijetno in zabavno smučanje.