Arhiv Značk: Sokovnik

Sokovnik za vsak dan

Sveže stisnjeni naravni sokovi so odlična popestritev zdravega jedilnika, še posebej če na ta način nadomestimo druge tekočine, ki so znane po neustreznih razmerjih hranilnih snovi. Seveda pa bomo za to potrebovali sokovnik, če ne želimo vsakodnevno kupovati svežih sokov, ki jih običajno ne moremo enostavno najti kje v bližini. Če se pripravljanja sokov lotimo kar doma, imamo popoln nadzor nad tem, katere sestavine vključimo v napitek, s tem pa imamo tudi veliko priložnosti za odkrivanje posrečenih kombinacij, ki jih sicer ne bi spoznali. Seveda mora biti sokovnik pripravljen na takšne izzive, zato je pametno izbrati kakovostno napravo, s katero bomo lahko brez skrbi pripravljali najrazličnejše okusne napitke. Še posebej če nameravamo sokove redno pripravljati in uporabljati različne vrste sadja, je pametno nakupu naprave posvetiti nekaj več pozornosti, pa tudi več denarja – v kakovosten sokovnik se splača investirati, saj gre za aparat, ki ga bomo redno uporabljali, tako da pridejo razne odlike tovrstne opreme še kako do izraza.

sokovnik za stiskanje sadja

Kakovosten sokovnik za najboljšo izkušnjo

Kakovosten sokovnik lahko naredi veliko razliko. Tisti, ki uporabljajo naprave nižjega kakovostnega razreda, se pogosto soočajo z raznimi težavami, nenazadnje tudi z izgubami pri ožemanju sadja. Predvsem pa mislimo na razne nevšečnosti pri sestavljanju in razstavljanju ter pri sami uporabi aparata, kot tudi na sitno pomivanje in pospravljanje naprave. Boljši sokovnik je lahko bistveno bolj prijazen do uporabnika in zagotovi povsem drugačno izkušnjo. Če se priprave sokov lotevamo zjutraj, je še posebej pomembno, da imamo na voljo zanesljiv in zmogljiv sokovnik, ki bo lahko svoje delo opravil brez najmanjše težave. Tako lahko hitro in učinkovito pripravimo zdrave napitke tudi v času, ko se nam mudi v službo ali šolo, ne da bi morali za to žrtvovati svojo mentalno dobrobit. Drobna razlika v ceni je gotovo upravičena, saj ponujajo kakovostne naprave za malenkost višjo ceno bistveno boljšo izkušnjo. Svoj kakovosten sokovnik lahko poiščete v trgovinah Harvey Norman.

Kako se odločiti za pravi sokovnik?

Sokovnik postaja vse bolj priljubljen gospodinjski pripomoček, ki ga lahko najdemo že v večini sodobnih kuhinj. A ko se odločamo o tem, da bi si omislili nov sokovnik ter da bi tako stopili na pot k bolj zdravemu načinu življenja, se moramo zavedati, da je na trgu na voljo veliko različnih artiklov, med katerimi moramo najti tistega, ki je najbolj primeren za naše potrebe. V prvem koraku moramo pred nakupom razmisliti, kakšen bo namen sokovnika. Lahko ga namreč nameravamo uporabljati le za ožemanje citrusov, lahko pa so naše želje nekoliko bolj kompleksne in bomo sokovnik uporabljali tudi za druge vrste sadja in zelenjave. Nekateri sokovniki so dovolj močni tudi, da zmeljejo semena, stebla in trše sestavine, kot sta na primer brokoli in ananas.

Sokovniki

Če želimo sokovnik, ki bo izkoristil kar največji delež vitaminov, je pomembno, da izberemo takega, ki soči na hladen način – na primer polžasti sokovnik, ki je sposoben ohraniti snovi, ki se v hitrejših sokovnikih preprosto izgubijo. Pred nakupom sokovnika moramo dobro razmisliti tudi, koliko smo pripravljeni odšteti za tako napravo, pomemben vidik pa je tudi ta, v kolikšni meri nam je pomemben izgled sokovnika ter možnost enostavnega shranjevanja naprave. Kakorkoli se že odločimo, je pomembno ves čas imeti v mislih, da nekoliko dražji sokovniki običajno zagotavljajo večji izkoristek hranilnih snovi, včasih celo do 30% več kot konkurenčni modeli. Nekateri artikli so med uporabniki še posebej razširjeni, med drugim na primer sokovnik Green Line ter sokovnik Power Juicer.