Arhiv Značk: športna oprema

Tek v prehodnih obdobjih

Tek se velikokrat začne zgodaj spomladi ali proti koncu zime, tekače včasih presenetijo nizke temperature.

Vsi poznamo občutek mraza ter toplote, ki spremljata tek. V prehodnem obdobju se po prihodu v notranje prostore počutimo prijetno, čeprav so v njih nizke temperature. Notranje prostore ogrevamo na okrog dvajset stopinj Celzija, zunaj pa imamo nižje temperature. Ko izvajamo trening za tek, se včasih gibamo pri nizkih temperaturah. Ob vstopu v notranje prostore, z temperaturo okrog deset stopinj Celzija, nam bo toplo. To so deli notranjih prostorov, ki so neogreti ali jih poredko ogrevamo. Toliko bolj pa nas bo tek ogrel, ko bomo vstopili v ogrevane prostore. Kdaj je najbolje izvajati tek v zimskem času je odvisno od posameznika ter spremljajočih dejavnikov. Kdor lahko teku prilagodi profesionalne obveznosti ima na voljo vse možne termine. Izbere pač tistega, ki mu najbolj ustreza. Profesionalne aktivnosti narekujejo tek pred ali po njih. To pomeni zjutraj ali popoldne oziroma zvečer. V jutranjih urah so temperature pogosto nizke, nekaterim prav prija ta temperaturna sprememba. Ki pa spet ni tako izrazita, saj mnogi radi spijo na nižjih temperaturah. To niso ekstremno nizke temperature, ampak nižje od temperatur v bivalnih prostorih. Ko končamo tek se ob povratku počutimo ogreti, občutek toplote nas bo spremljal še nekaj časa. Drugače razmišljajo tisti, ki tek izvajajo v najbolj toplih delih prehodnega obdobja. Takrat se temperature dvignejo, mnogim prija tudi sončna svetloba. Ta ni tako izrazita, kot v poletnih mesecih, občutek pa je mnogim ravno obraten. Pozimi jih sončni žarki bistveno bolj ogrejejo, zato prinaša tek v tem obdobju dneva zelo pozitivne občutke. Na izbiro ostanejo še popoldanske oziroma večerne ure. Pozimi se čas dnevne svetlobe spreminja, zato je tema razmeroma kmalu. Ta termin izkoristijo predvsem tisti, ki imajo v drugih delih dneva obveznosti ali ji ta termin preprosto najbolj ustreza.

Tek je aktivnost, ki navdušuje veliko ljudi.

https://www.tomassport2.si/Tek/

Adidas

Adidas, inovativni pristop

Adidas je že skoraj stoletje pojem za inovativni pristop .

Inovativni pristop je bila že sama ustanovitev blagovne znamke Adidas v dvajsetih letih dvajsetega stoletja. V čevljarski družini je sin ugotovil, da lahko družinsko obrt razširi z ponudbo športne obutve. Po desetletju proizvodnje športne obutve je sledilo sponzorstvo najboljšemu sprinterju tistega časa. Na olimpijskih igrah v Berlinu je dosegel še danes velik dosežek, štiri zlate medalje v obutvi proizvajalca Adidas. Dogajanje na olimpijskih igrah pa so spremljale kamere, ki so oddajale po vsem svetu sliko v barvah. Sledila so velika naročila, ki so bila za tiste čase neverjetna. Vse našteto pa se je zgodilo pred drugo svetovno vojno. Kar kaže ne le na inovativnost ustanovitelja blagovne znamke Adidas, ampak tudi začetke današnje prakse športnih dogodkov, športne opreme, sponzorstva, medijske podpore športnih dogodkov in vsega kar danes razumemo pod pojmom šport. Danes si enako ne znamo predstavljati olimpijske igre in druga odmevna športna tekmovanja brez televizijskih kamer ter prenosa dogajanja po vsem svetu preko raznih medijev, brez sponzorjev, brez znanih vrhunskih športnikov ter številnih drugih sestavin sodobnega športa. Adidas z razvojem in napredkom ne miruje, poleg športne opreme posega z inovativnostjo na razna druga področja. Na področju raziskave in razvoj se je do današnjih dni zvrstilo veliko odmevnih dosežkov nemške blagovne znamke. Lansko leto je tako blagovna znamka uvedla inovativni pristop z mobilno aplikacijo. Z njo smo dobili prvo rezervacijsko mobilno aplikacijo v obutveni industriji. Podobno kot pred dolgimi desetletji, se je tudi tokrat izkazal vizionarski duh blagovne znamke Adidas. V njem pa je tudi kanček nostalgije. Mobilna aplikacija danes na sodoben način počne to, kar je pred skoraj stoletjem počel Adi Dassler na takrat sodoben način.

Adi Dassler je namreč tržil svoje proizvode na takrat znan način od vrat do vrat, kar v sodobni inačici danes počne Adidas mobilna aplikacija.

Tukaj

čevlji nike

Čevlji, za vse in vsakogar

Čevlji so modna obutev po oceni kupca ali uporabnika.

Moda je sicer lahko določena tudi drugače. Razni strokovnjaki oblikujejo modo preko raznih kriterijev. Vendar ni nujno, da ti kriteriji celotni ponudbi ustrezajo. Kdor prisega na modo strokovnjakov, se bo z ustreznostjo strinjal. Ostale pa bolj zanimajo čevlji, ki so izven teh okvirjev. To razliko lahko opazimo na praktično vsakem koraku. Opazimo, da imamo na eni strani obutev, ki se sklada z zadnjo modo, ter obutve, ki je včasih večje drugič manjše nasprotje. V vsakem primeru pa gre za nasprotje mode oziroma tistega, kar naj bi bilo po oceni strokovnjakov moderno. Izbiro v tem primeru določajo načela nakupa . Kako različna so vidimo pri tako ponudbi kot povpraševanju. Čevlji so s strani ponudbe in povpraševanja različno obravnavajo, skupna točka pa je nakup. Najpogostejša načela so barva, izvedba, vrsta, znamka, model in podobno. Barva se usklajuje tako preko mode, obstoječe garderobe, garderobe prihodnosti in na druge načine. Kdor veliko da na modo, bo izbral barvo, ki ustreza aktualnim modnim načelom. Drugi dajo prednost obstoječi garderobi. V tem primeru bo izbral barvo, ki se najbolje prilega obstoječi garderobi. Izbrani par obutve bo lahko dopolnil, popestril, nadgradil ali kako drugače obogatil garderobo. V njej so različni čevlji, izbere pa se tiste, ki jih v garderobi ni ali potrebujejo zamenjavo. V garderobo prihodnosti sodijo čevlji, ki se bodo potrebovali v prihodnosti. Pri tem gre za razne spremenjene zahteve, katerim obstoječa garderoba na ustreza. Vzrokov je nešteto. Predvsem gre za spremenjene aktivnosti, katerim bodo čevlji služili z vsemi svojimi lastnostmi. Pomembno pri tem je, da so lastnosti upravičene. Velikokrat se zgodi, da si kupec ob določeni ponudbi zamisli določeno aktivnost ali značilnost prihodnosti. Ki pa ostane zgolj v mislih, dejansko se ne zgodi ali pa se ne zgodi v polnosti.

Čevlji so z vidika ponudbe in povpraševanja različno obravnavani.

Več

športne ure garmin

Garmin, modrost izbire

Garmin je modrost izbire številnih kupcev in kasnejših uporabnikov.

Modrost izbire Garmin postaja z izkušnjami v vsakdanji uporabi. Danes so izkušnje zelo cenjene predvsem v primer, da je Garmin prvi nakup. Prvi nakup največkrat pomeni, da je Garmin neznanka z vidika lastnosti in možnosti. Takšen nakup je lahko tveganje, kot tak predstavlja nevarnost slabe izkušnje. Imamo pa možnost, da je Garmin dobra izkušnja. Potrebujemo le nekoliko obsežnejše in poglobljeno iskanje v celotni paleti ponudbe. Največ dobrih lastnosti nam bo nudil preizkus naprave s simulacijo uporabe v prihodnosti. V tem primeru je lahko Garmin dobra odločitev. Ker pri preizkusu ne opazimo le dobre lastnosti, lahko se med preizkusom pojavijo tudi negativne lastnosti. dobre lastnosti želimo imeti ob nakupu, manj dobre pa želimo ali opraviti ali jih spremeniti v dobro izkušnjo. Preizkušnja je dobra, ko z njo posnemamo vse predvidene načine uporabe. Danes so načini uporabe zelo različni. Podobno različna je izbira. Z različnimi načini uporabe se proizvajalci želijo približati kupcem. Izbira je pa spet različna. Nekateri radi kupujejo namensko. Kar pomeni, da bo njihova izbira imela specifične lastnosti. Te lastnosti bodo dobre za točno določen namen uporabe. V drugih namenih uporabe lastnosti ne bodo tako dobre. Imamo pa tudi kupce, ki željo imeti različne možnosti uporabe ali pa vsaj v osnovnih lastnostih uporabne lastnosti. Takšen nakup je velikokrat racionalen. Z enim nakupom pridobimo več lastnosti. velja pa vedeti, da morajo biti te lastnosti v praksi uporabljene. V primeru, da jih ne bomo izrabljali in uporabljali, se lahko tak nakup izkaže kot vse kaj drugega kot racionalen nakup. S takšno uporabo bo boljši nakup specifičnega modela, ki služi dobro omejenemu številu lastnosti in omejenemu načinu uporabe odlično. V drugih primerih lastnosti ne bodo dobre, kar pa je nepomembno, saj jih ne nameravamo uporabljati. Načinov uporabe se velja v vsakem primeru dobro zavedati in jih upoštevati.

Garmin omogoča sodobnost zelo stare človekove aktivnosti.

smučarska oprema atomic

Atomic ženska kolekcija, dobri rezultati

Atomic ženska kolekcija omogoča, da se dobri rezultati uresničijo.

Dobri rezultati se lahko uresničijo, ker je Atomic ženska kolekcija premišljene zasnove in kakovosti izdelave. Premišljena zasnova je sad dolgoletnih izkušenj izdelave kakovostne športne opreme. Od najstarejših časov do danes je športna oprema nudila najboljše športnikom, hkrati pa narekovala razvoj tako športne opreme kot mnogih drugih izdelkov. Ker je doseganje rezultatov vedno strmelo višje, hitreje, močneje, se je morala športna oprema razlikovati od vseh ostalih sorodnih izdelkov, po lastnostih, katere so navedene cilje omogočale. Sčasoma, ko so bile izumljene nove lastnosti, ki so omogočale doseganje boljših rezultatov, se je športna oprema starejšega datuma, prenesla v uporabo za manj zahtevne. Zato ima Atomic ženska kolekcija dobre lastnosti vedno vključene dobre lastnosti. Pri tem lahko Atomic ženska kolekcija zagotovi dobre lastnosti za vrhunske športnike, kot tudi za aktivne rekreativce in vse druge uporabnike športne opreme. Danes je športna oprema zagotovilo za boljšo kakovost življenja. Ljudje se vedno bolj zavedamo dobrih učinkov športa in ukvarjanja s športom. Pri tem je zelo modro, da se odločimo izbrati Atomic žensko kolekcijo. Ker je Atomic ženska kolekcija uporabljena pri mnogi vrhunski športnicah, je to zagotovilo za dobre lastnosti ukvarjanja s športom. Atomic ženska kolekcija pomaga dosegati napredek pri vsakem treningu ali tekmovanju. Trening je zagotovilo za dobre dosežke na tekmovanje. Hkrati pa je trening zagotovilo za kakovostno življenje in kakovosten življenjski slog. Kakovostno življenje je danes med drugim sestavljeno tudi iz zavedanja o zdravilnih učinkih fizičnega gibanja. Fizično gibanje nam zagotavlja nekatere zdravstvene učinke, kot so boljša prekrvavitev, boljšo oskrbo pljuč z zrakom, krepitev imunskega sistema in podobno. Rezultate oziroma boljše počutje seveda ne bomo čutili čez noč ampak na dolgi rok. Seveda tudi ne bo rezultatov, če trening ne bo reden in pravilno izvajan.

Atomic ženska kolekcija omogoča kakovost življenja vsem, ki se znaj želijo potruditi.

http://www.skifun.si/blog/kategorija/oprema-atomic/

Čevlji za pohodništvo

Oprema za pohodništvo

Športna oprema za pohodništvo je osrednjega pomena za to, da bo izkušnja v hribih in gorah varna. To ne pomeni, da morate za pohodništvo zapraviti celo premoženje, daleč proč od tega, ampak vseeno se morate zavedati, da se v hribe in gore ne morete odpraviti v tekaški obutvi, bombažni majici, kratkih hlačah in s steklenico vode v rokah. Takšno pohodništvo ni odgovorno ne do vas samih in ne do ljudi, ki imajo lahko zaradi nespametnih odločitev zaradi tega neprijetne posledice. Pohodništvo se lahko prične šele takrat, kadar zagotovite minimalni varnostni standard za vas in vse tiste, ki vas spremljajo, zlasti če gre za otroke.

Največ denarja za pohodništvo se splača vložiti v kakovostne pohodniške čevlje. Športna oprema za pohodništvo ni poceni, vendar pri čevljih ne varčujte preveč, saj je vaša varnost najbolj odvisna od njih. Kakovostni pohodniški čevlji vas varujejo pred zdrsi, ki se lahko končajo z zvini, zlomi ali pa še s čim hujšim. Kupujte jih v specializiranih prodajalnah, kjer vam lahko svetujejo, kakšen model izbrati, saj je najbolj primerna izbira odvisna predvsem od tega, po pretežno kakšnem terenu boste hodili. Za bolj naporne vzpone, so denimo primernejši čevlji, ki imajo bolj trdo podplat, saj lahko tako s stopalom bolje občutimo, po kakšni vrsti terena hodimo. Mehki podplati namreč precej bolj blažijo stik in zaradi tega se izgubi tudi občutek za teren.

Poleg obutve je pomembna tudi obleka. Obiskovanje gora je možno ob različnih letnih časih, vendar to ne pomeni, da če greste v gore poleti, lahko pozabite na toplejša oblačila. V gorah so temperaturne spremembe tako nagle, kot je nagla sprememba vremena. V nekaj minutah se lahko sončni dan prevesi v nevihto, temperature se močno znižajo in razmere se s tem zaostrijo. Pohodništvo vzmeti resno, opremite se z rezervnimi oblačili, primerno količino tekočine in hrane in ves čas stopajte z budnim očesom.

https://www.tomassport2.si