Arhiv Značk: tiskalnik

Tiskanje na prosojno folijo

Tiskanje na prosojno folijo je način tiskanja, ki se uporablja redko, sploh, ko je govora o uporabi tiskalnika za potrebe v domačem okolju. Tiskanje na prosojno folijo se lahko opravlja tako z laserskimi, kot z brizgalnimi tiskalniki, ki so med drugim oblikovani tudi za potrebe tovrstnega tiskanja. Tiskanje na prosojno folijo se večinoma uporablja za izvajanje predstavitev na grafoskopu. Z različnimi modeli lahko na prosojno folijo tiskamo besedila, pa tudi slike z uporabo tonerja in kartuš, kar lahko zelo popestri neko predstavitev. Posebno veliko se takšen tisk uporablja v šolah ali v drugih ustanovah, v katerih potekajo različna predavanja in posledično predstavitve. Pri tiskanju na prosojno folijo velja dobršna mera pazljivosti, saj lahko nastanejo težave, kar se zgodi predvsem v primeru, ko je proces izveden nepravilno, kar pa lahko vodi, ne le do slabih rezultatov, ampak, kar je še veliko huje, do poškodbe tiskalnika. Tiskanje na prosojno folijo zahteva previdnost, sama kakovost tiska pa je seveda v veliki meri odvisna tudi od naprave, s katero tiskamo in od kakovosti folije, na katero tiskamo. Uporaba navadne nikakor ni namenjena tiskanju, zato velja previdnost, saj lahko tip folije, ki ni namenjen tiskanju, povzroči, da se začne folija topiti, kar pa lahko na samem tiskalniku naredi precejšnje poškodbe. Za doseganje najboljših rezultatov je pomembno, da vedno izberete folijo istega proizvajalca, kot je vaš tiskalnik. V splošnem ne bi smelo najti primerne folije za vaš tiskalnik. Če uporabljate laserski tiskalnik, mora biti tudi folija namenjena za tiskanje na tovrstnem tiskalniku. Če imate v lasti tiskalnik, ki ima več pladnjev ali ima večnamenski podajalnik, preverite v navodilih, kateri je pravi. Če je ena stran folije bolj svetleča, kot je druga, za tiskanje na prosojno folijo, folijo vstavite tako, da bo tiskalnik tiskal na manj sijočo stran, kar pomaga, da se črnilo bolje vpije.

samsung toner

Tiskalniki Samsung, zanesljivi in prijazni do uporabnika

Tiskalniki Samsung so produkt, ki ga imajo v svojem domu, večjih in manjših pisarnah, pa tudi v velikih podjetjih, številni zadovoljni uporabniki. In zakaj ga imajo najraje prav v velikih podjetjih in tam, kjer se veliko tiska? Zato, ker imajo njihovi črno beli in barvni laserski tiskalniki poleg nižje cene izpisa načeloma tudi veliko daljšo življenjsko dobo, sploh, če jih primerjamo z brizgalnimi tiskalniki. V primerjavi z brizgalnimi tiskalniki so laserski tiskalniki Samsung nekoliko bolj enostavnejše naprave, zato je dolgoročno z njimi precej manj težav. Pri laserskih modelih so gibljivi deli namreč le različni valji, pri brizgalnikih pa se peljejo glave levo in desno pri razmeroma visokih hitrostih in z natančnimi premiki. Zaradi tega laserji tradicionalno veljajo za bolj pisarniške naprave, brizgalniki pa za domače, a to zaradi vse nižjih vstopnih cen laserskih tiskalnikov Samsung niti ne velja več.

Samsung je tehnološko napredno podjetje, tiskalniki Samsung pa inovativni tiskalniki. Tako generacije, kot tudi modeli naprav se pogosto menjujejo, dejstvo pa je, da so prav laserski tiskalniki tisti, ki so zdržali najdlje. Tehnologija je namreč preverjena, v zadnjih letih so se le počasi večale hitrosti, pa še to bolj pri cenejših, domačih modelih, ki danes brez večjih težav dosegajo tudi po dvajset strani na minuto. Edino, kar se je še spreminjalo, so vmesniki. Osnovni standard je seveda USB, dražji modeli imajo tudi omrežni vmesnik. Z nastopom mobilnih naprav pametnih telefonov, tablic, prenosnih računalnikov in razširitvijo brezžičnih omrežji WiFi pa so se tudi pri tiskalnikih začeli pojavljati vmesniki WiFi. Sicer bolj pri brizgalnih modelih, a je vse več laserskih naprav s tem vmesnikom. Tudi laserski tiskalniki Samsung so šli v korak s časom, zato si lahko brez težav omislite lasersko večfunkcijsko črno belo ali barvno napravo. Novejši tiskalniki Samsung omogočajo celo direktno tiskanje iz pametnega mobilnega telefona.

KArtuše

Kartuše za HP tiskalnik

Kartuše za HP so zelo kakovostni proizvod priznane blagovne znamke ameriškega podjetja Hewlett-Packard, ki ima svoj sedež v Palo Alti v Kaliforniji. Ne le drugod po svetu, tudi pri nas so HP tiskalniki izjemno priljubljeni. Originalne kartuše za HP so narejene tako, da kar se da brezhibno delujejo z tiskalnikom HP. Na tržišču je mogoče kupiti HP kartuše v originalni in v neoriginalnih različicah. O tem, katere so boljše, je bilo narejenih kar nekaj raziskav. Na koncu so rezultati kljub vsemu pokazali, da originalne kartuše za HP, zagotavljajo boljšo kakovost in tako večjo vrednost, kot ponovno napolnjene in predelane kartuše, celo nekaterih drugih znamk. Originalni HP-jevi potrošni materiali uporabnikom nudijo večjo zanesljivost in več natisnjenih strani. Ponovno napolnjene ali predelane alternativne rešitve ne zagotavljajo enakega števila natisnjenih strani in se pogosteje kvarijo. Kartuše za HP tiskalnik so vsekakor plod vrhunskega znanja in tehnologije, zato imajo upravičeno takšno ceno. Kartuše za HP tiskalnik združujejo zanesljivo delovanje in kakovost, kar omogoča kar se da nizke stroške tiskanja. Ponarejene kartuše zmanjšujejo produktivnost, na takšen način pa lahko zelo povečajo stroške tiskanja, saj je treba vsebino, ki je bila slabo natisnjena znova natisniti, končni rezultat pa je velikokrat slaba kvaliteta. Rezultati raziskave so pokazali, da originalne HP-jeve kartuše v povprečju natisnejo 16,7 odstotka več strani kot ponovno napolnjene kartuše ter 52,6 odstotka več kot kartuše, ponovno napolnjene v avtomatih za ponovno polnjenje. HP podjetje zagotavlja za HP kartuše podporo in storitve, ki so prejele nagrado za kakovost in izvaja program v boju proti ponaredkom. Tako lahko na njihovi uradni spletni strani tudi sami kontaktirate HP-jev program v boju proti ponaredkom. A pri tem se vse pogosteje mešajo ponaredke, z kartušami za HP, ki so ponovno napolnjene in se prodajajo tako, da strank ne zavajajo, da gre za popolnoma nove, pristne kartuše za HP.

http://www.printink.si/