Arhiv Značk: tla

pvc talne obloge

Pvc-vinil, estetska odličnost

Pvc-vinil so z eno besedo estetska odličnost . Estetika je ena od zahtev pri urejanju prostorov, bodisi novogradnje ali obnove starejše gradnje. Zato je med drugim pvc-vinil pogosta izbira. Pod estetiko razumemo skupek vsega kar vidimo in ima učinek na naša čutila in zaznavo. Barve imajo velik vpliv na človekova čutila. To smo zagotovo že sami zaznali, strokovnjaki pa so to dejstvo večkrat že dokazali s preprostimi preizkusi.

Izvedli so jih s spremembo barv v istem prostoru z istimi aktivnostmi. Zgolj sprememba barv je vplivala na spremembo počutja. Ljudje so se ob primerni barvi ambienta počutili bolje, kot v manj primerni barvi ambienta. Pri investiciji v bivalne prostore se teh preprostih dejstev zavedamo. Pvc-vinil nam omogoča, da zahtevano estetsko kakovost bivanja zagotovimo. Počutje je ob izbiri različnih barv, vzorcev ter drugih estetskih značilnosti različno, investicija pa se ob tem ne spremeni bistveno. Zato želimo izbirat in izbrati najboljše. Možnosti je veliko, pri izbiri pa estetiko združujemo s številnimi drugimi lastnostmi. Ki imajo seveda od izbire do izbire različno težo. Tako so nekateri pripravljeni plačati več, če dobijo boljšo kakovost, želeno barvo, vzorec, manj vzdrževanja ter druge boljše lastnosti. Drugi imajo raje uravnotežene lastnosti, kar pomeni, da ne željo posebnega odstopanja.

Obstajajo tudi brezkompromisni kupci, ki želijo natančno tisto, kar so si zamislili. In pri tem ne odstopajo. Svoje odlične lastnosti pvc-vinil ne nudi zgolj pri estetiki, ampak velja tudi za zelo odpornega na umazanijo in obrabo, ter ga je enostavno čistiti. To omogoča skoraj dva milimetra debela plast zelo odpornega vinila. Kot tak je pvc-vinil namenjen prostorom, kjer so zaželeni visoki bivalni standardi . Velja za antibakterijsko ter antistatično oblogo, je prijeten in topel na dotik. To lastnost lahko nadgradimo, saj je pvc-vinil možno polagati na tla s toplovodnim ogrevanjem. Pvc-vinil je odlična odločitev za obremenjene prostore, ki zahtevajo visoko bivalno kakovost.

http://www.floor-experts.si/vinil-pvc

pvc talne obloge

Parket, tradicija odličnosti

Parket je tradicija odličnosti .

Tradicija odličnosti je parket ker preko uporabnikov lahko pridobimo številne
koristne informacije o uporabniški izkušnji. Zato parket velja v mnogih primerih, kot izbira racionalnih in preudarnih. Izbira racionalnih in preudarnih je parket, ker je preko obsežnih izkušenj moč načrtovati uporabnost ter druge lastnosti, ki takoj ob nakupu niso znane. V mnogih primerih, ko kupujemo na daljši rok parket ali kakšno podobno primerljivo nakupno alternativo, prepoznamo ob nakupu zgolj nove lastnosti. Vendar želimo dodatno imeti sliko o tem, kako bo s temi danes novimi lastnostmi, v predvidenem času uporabe. Zanima nas obstojnost, vzdrževanje, ohranjanje lastnosti ter številne druge lastnosti, ki jih takoj ob nakupu ne moremo prepoznati. Ker nam naštete ter številne druge lastnosti, ki jih takoj ob nakupu ne moremo prepoznati, predstavljajo sliko dejanske uporaben vrednosti, so za racionalno in preudarno odločitev več kot dobra informacija. Naštete ter številne druge lastnosti, ki jih takoj ob nakupu ne moremo prepoznati, tako kalkuliramo v svojo investicijo, ter na podlagi dobljenega rezultata dobimo podatek o tem, kako dobra možnost je za preudarno in racionalno odločitev. Mnogi pri tem naredijo analizo, v katero vključijo še vse druge alternative, katerih obstoj, nega in trpežnost številne druge lastnosti, ki jih takoj ob nakupu ne moremo prepoznati, lahko ovrednotimo. Ovrednotenje je možno na primerih starejšega datuma. Možnosti za oceno je veliko. Zelo dobra slika, ki kaže dejansko trpežnost in obstojnost, čiščenje ter številne druge lastnosti, ki jih takoj ob nakupu ne moremo prepoznati, so primeri, kateri so v uporabi veliko obremenjeni. Bolj kot so ti primeri obremenjeni, bolj smo prepričani v zahtevo, da bo izbran parket obstojen, ga bo lahko vzdrževati ter bo imel številne druge lastnosti, ki jih takoj ob nakupu ne moremo prepoznati.

Parket je primer dobre prakse za preudarno in racionalno izbiro, saj je mogoče oceniti in predvideti številne lastnosti v prihodnosti.