Arhiv Značk: torbice

Torbice hranijo osebne predmete

Torbice nam hranijo predmete varno skrite pred okolice. Hkrati pa nam torbice omogočajo, da imamo v njih shranjene stvari vedno pri roki. Bolj ali manj odvisno od izvedbe ter načina uporabe. Čez rame povešena torbica omogoča bolj proste roke ter temu primerno svobodo, kot torbica v rokah ali na ročajih. Volumenska prostornina ali velikost torbice omogoča shranjevanje različnega števila predmetov.

Torbice so vedno praktičen dodatek.

Lastnosti torbice vplivajo na izgled

Stilske spremembe torbice se prilagajajo času v katerem jih uporabljamo, navadam in drugim vsakdanjim stvarem. Pred desetletjem in več pametne telefone nismo poznali, prav tako ne tablične računalnike in številne druge podobne naprave. Danes so del vsakdanjika, zato moramo razmišljati, kako jih pospraviti v torbice in kdaj jih tja postaviti. Zagotovo morajo mesto za naštete napeve poskrbeti poslovne torbice. Poleg dovolj velike prostornine za tablico, pameten telefon in podobno, morajo poslovne torbice biti delovnemu okolju primerno elegantne. Vedno bolj se tudi uveljavlja moda odrekanja pametnim napravam. V gledališču ali na raznih drugih dogodkih si zagotovo ne želimo, da bi se slišalo zvonjenje telefona ob klicu, prejetem sporočilu ali v razih primerih. Daleč najboljša rešitev take zadrege je, pustiti telefon v avtomobilu ali kar doma. V tem primeru smo zagotovo rešeni radovednih in mrkih pogledov v gledališču, hkrati pa imamo več možnosti in bolj proste roke pri izbiri torbice. Posebno je to pomembno v primerih, ko želimo z njimi ustvariti točno določen vizualni učinek. Visoke ženske vitke postave izgledajo višje ob manjših torbicah. Manjše torbice obratno poskrbijo, da izgledajo drobne in nizke ženske višje. Oblika torbice lahko poskrbi za primeren kontrast telesu : višjim postavam v tem pogledu bolj ustrezajo okrogle, nižjim pa dolge in pravokotne oblike. Za dodaten poudarek poskrbi mesto, kjer dno torbice preseka telo ter dolžina torbice. Večini najbolj ustrezajo torbice, ki segajo do sredine trupa. Kratki ročaji torbice obratno pozornost obratno usmerijo više.

ženski modni dodatek

Torbice, najboljše prijateljice žensk

Torbice so najboljše prijateljice žensk.

Mnogim so ženske torbice tabu tema , obstajajo pa številne raziskave o njihovi vsebini. Rezultati raziskav govorijo, da v ženske torbice sodi nekaj osnovni ter izjemnih stvari. Med nepogrešljivo vsebino sodijo : osebni dokumenti in denar, pisalo, beležka, ključi, šminka, krtača za lase ali glavnik, maskara, robčki, parfum, tablete proti glavobolu, obliž za rane. Izjemoma v torbice sodijo še : mobilni telefon, kondomi, vžigalnik, cigarete ter številne druge stvari. Vsebina omogoča, da imamo vse najbolj osnovne stvari vedno pri sebi. Tako ne razmišljajo ali imajo vse ali ne, ampak preprosto torbice vzamejo ter zapustijo domovanje. Izjema so nekateri predmeti, ki jih ni mogoče pozabiti ter lahko vsebino dopolnijo zadnji hip ali ostanejo doma. odvisno od predvidenih aktivnosti. Zadnji hip se lahko v torbice spravijo ključi stanovanja, doma pa se lahko pusti mobilni telefon. Ključi stanovanja imajo v mnogih primerih mesto v ključavnici ali na kakšnem drugem mestu, tam so pripravljeni za zadnje opravilo pred odhodom od doma. Mobilni telefoni se velikokrat pustijo doma namerno, ali je to modro storiti. Načeloma se vsem zdi nesmiselno ostati nedosegljiv, ko pa vendar obstaja možnost. Ko gre za razne protokolarne ali svečane prireditve, pa ni nič narobe biti brez mobilnega telefona. S tem smo stoprocentno prepričani, da ne bo zazvonil sredi slovesnosti oziroma dogodka. Ter nas na ta način spravil v veliko zadrego pred veliko množico zbranih gostov ali povabljenih. Na takem dogodku smo pa tako ali tako nedosegljivi, saj nikomur ne pade na pamet dvigniti telefon ter komunicirati med prireditvijo. Izjema je, če nameravamo mobilni telefon pustiti v avtomobilu ali na kakšnem podobnem mestu, vedno pa izven prostora oziroma kraja dogodka ali prireditve.

Praktično vsak je že doživel zvenenje mobilnega telefona sredi dogodka ali prireditve, zgražanje občinstva ter zadrego lastnice, ki je iskala moteči element nekje znotraj torbice .

Več