Arhiv Značk: trženje na internetu

oglaševanje z google adwords

Spletni marketing dostop do kupcev

Spletni marketing je internet dostop do kupcev. Internet dostop do kupcev je spletni marketing omogočal, ustvarjal in razvijal. To bo vsekakor počel tudi v prihodnosti. Spletni marketing ima mnoge možnosti za razvoj. Možnosti za razvoj bodo različen glede na trg, kupce in mnoge druge značilnosti.

Spletni marketing se bo lahko razvijal na tako razvitih, kot nerazvitih trgih. Razviti trgi imajo več značilnosti. Razvitost, ki jo spletni marketing zasleduje, se lahko odraža v več lastnosti. Lahko pomeni večje število uporabnikov spleta, lahko pomeni kakovost uporabe spleta, lahko pomeni neko čisto specifično lastnost. Spletni marketing je lahko različen tudi glede na predmet trženja. Predmet trženja je največkrat uspešen predvsem na večjih trgih ter trgih, katerih značilnost je večja kupna moč. Spletni marketing ima na trgih, ki imajo veliko kupno moč ter trgih z veliko odjemalci največ možnosti za uspeh. Na drugih trgih mora vložiti več sredstev, energije in mnogo drugega, če želi postati uspešen. Postati uspešen je želja vsakega trženja. Poleg tega je to velikokrat tudi cilj trženja. Merila za uspeh so lahko različna. V nekaterih primerih je dovolj že prisotnost, v drugih primerih je merilo število kupcev, v tretjem primeru je lahko merilo neka druga vrednost. Na nekaterih trgih morajo biti pričakovanja postavljena na realna tla. Trg ima sicer potencial, vendar je oblikovanje prodaje lahko povezano s stroški, ki si jih določen trgovec ne more privoščiti.

Stroški, ki se tako ali drugače prelijejo v ceno, so preveliki, da bi lahko bilo težnje uspešno. Neuspešnost je lahko prepoznati že v sami ceni izdelka. Vsak kupec bo posebno pri tako obsežni ponudbi, poiskal cenejšo in ugodnejšo ponudbo. Vsekakor pa cena ni ednino merilo. Uspeh na manjšem lokalnem področju imajo izdelki, ki nudijo dodano vrednost . Ta se lahko kaže v različnih storitvah. Spletni marketing nakup nima pogojen s ceno, ampak dodatnimi storitvami, ki prinašajo popolno zadovoljstvo kupca.

več informacij