Arhiv Značk: vrste zdravil

Vrste zdravil

Zdravila poznamo prav vsi in smo se verjetno že kdaj srečali z njimi. Ko omenjamo zdravila lahko mislimo na različne stvari, prav vse izmed njih pa naj bi imele nekaj zdravilnih učinkov. Z zdravili se prvič srečamo že takoj po rojstvu, na stara leta pa so običajno naše omare še veliko bolj polne zdravil, saj potrebujemo različna zdravila za zdravljenje številnih težav, ki običajno pestijo prav najstarejše.

Sirup je tisti izdelek oz. zdravilo, ki ga najpogosteje uporabljamo pri otrocih. Obstajajo različni sirupi za odpravljanje raznih bolezni. Najbolj pogost sirup za najmlajše je tisti, ki je namenjen zbijanju vročine. Z njegovo uporabo lahko preprečimo nastanek vročinskih krčev. Običajno začnemo z uživanjem tega zdravila takrat, ko telesna temperatura preseže 38.5 stopinj.

Kapsule so običajno zdravila za nekoliko starejše in niso primerne za otroke. Največkrat kapsule kar cele zaužijemo ter jih splaknemo z vodo. Obstajajo različna zdravila v kapsulah, s katerimi lahko lajšamo različne težave, ki nas pestijo, tako da ne moremo govoriti o tem, katere kapsule se najbolj pogosto uporabljajo in so najbolj priljubljene, saj bi bil ta podatek verjetno precej približen.

Tudi razni drugi dodatki kot so npr. šumeče tablete spadajo v to področje. Čeprav takšni izdelki niso v prvi vrsti namenjeni lajšanju bolečin in odpravljanju bolezni, vsebujejo številne vitamine. Z redno uporabo šumečih tablet in drugih zdravil, ki vsebujejo vitamine lahko kakšno bolezen že preventivno preprečimo. Takšni dodatki so učinkoviti predvsem pri preprečevanju raznih grip, prehladov ter podobnih obolenj.

Za zdravila pri nas velja, da jih zdravniki predpisujejo preveč oz. se veliko predpisanih zdravil ne uporabi. Ker vam je zdravnik verjetno predpisal neko zdravilo z namenom je vaša dolžnost in odgovornost, da jih zaužijete vse in to v predpisanih časovnih intervalih. Le tako boste namreč lahko rekli, da ste naredili vse, da bi postali in ostali zdravi.