Arhiv Značk: zabava

Pustni kostumi za odrasle so lahko tudi za halloween.

Pustni kostumi za odrasle so lahko tudi povsem nore narave

Čeprav je značilno, da se za pusta in Halloweena šemi predvsem mlajša generacija ljudi, je značilno, da se pri nas šemijo tudi tisti, ki so že precej stari. To je odvisno predvsem od narave človeka. Ravno za to nam trg ne ponuja samo pustnih kostumov za otroke, ampak pomembno mesto pri nakupovanju tovrstnih izdelkov zavzemajo tudi pustni kostumi za odrasle.

Trgovina, ki ponuja pustne kostume za vse generacije

Pustni kostumi za odrasle in tudi za otroke ne pridejo v poštev samo v pustnem času. Jeseni praznujemo tudi prav poseben dogodek, ki se imenuje Halloween. V tem času se močno poveča prodaja najrazličnejših kostumov in tudi vseh ostalih pripomočkov, ki dogodek še bolj popestrijo. Spletni nakup pa se med vsemi nakupi najbolj izplača, saj velja za najhitrejšega, najbolj kakovostnega in tudi najbolj poceni. Na spletnih prodajnih policah priljubljene trgovine s pustnimi oblačili boste lahko izbirali med kostumi, ki so namenjeni vsem generacijam.

Pustni kostumi za odrasle, za katere se zanimamo mi, pa so lahko tudi povsem nore narave. To opazimo tudi med zelo bogato ponudbo kostumov v spletni trgovini. Pred nakupom pa moramo natanko vedeti, katera velikost kostuma nam bo ustrezala. Vsi kostumi, ki so namenjeni odraslim in tudi otrokom, so natančno opisani. Med opisom pa lahko vidimo tudi, med katerimi velikostmi lahko izbiramo.

Ne glede na to, kakšni bodo pustni kostumi za odrasle in otroke, pa bomo za vse plačali le malo denarja, saj se na spletnem mestu prodajajo tudi po posebni akcijski ponudbi, ki je drugje na trgu ne moremo dobiti.

Televizija je prisotna v vsakem gospodinjstvu

Televizija je slovenska gospodinjstva začela osvajati po drugi svetovni vojni.

Današnja nacionalna televizija je bila ustanovljena leta tisoč devetsto devetinštirideset kot TV laboratorij. Pravo televizijsko oddajanje se začne leta tisoč devetsto sedeminpetdeset, oktobra naslednje leto se začne eksperimentalni program, mesec kasneje pa redni program. Prvi neposredni prenos iz Slovenije v tujino so bili smučarski poleti v Planici, postopoma so se po Sloveniji začeli odpirati novi televizijski studiji, gradila se je mreža televizijskih oddajnikov. Slovenska televizija je v marsičem presegala standarde drugih, gospodarsko bolj razvitih držav. Primer je slika v barvah, ki je bila na Slovenskem ozemlju prej, kot v gospodarsko bolj razviti Italiji. Nekoč napreden način prenosa slike in zvoka je danes vse bolj redek. Klasična televizija ima danes konkurenco v kabelski televiziji, internetu ter drugih tehnologijah. Z naštetimi tehnologijami se je spremenil tudi širši pojem televizija. Tako mnogim za ogled televizijskega programa ne služi več televizijski sprejemnik, ampak stacionarni ali prenosni računalnik oziroma druga ustrezna naprava. Praktično so omenjene naprave postale televizija za mnoga gospodinjstva. To so gospodinjstva, ki živio v manjših stanovanjih ter pogosto uporabljajo prenosni računalnik ali kakšno drugo ustrezno napravo. Dodatna televizija oziroma televizijski sprejemni prinaša dodatne stroške, ki niso zanemarljivi. Hkrati pa alternative omogočajo praktično enako kakovost sprejemanja televizijskega programa. Digitalizacija je prinesla velik preskok na splošno, klasika postaja vedno težje gledljiva. Preskok se je zgodil praktično v trenutku, dejansko pa v vsega nekaj letih. Danes so že nekaj let stare vsebine v stari tehniki zgolj pogojno sprejemljive. Govorimo o vsebinah, ki so stare okrog desetletje. Če je vsebina v klasičnih tehniki edina preprosto nimamo druge opcije. Zato si jo ogledamo oziroma si jo hočeš nočeš moramo ogledati. V vseh drugih primerih pa praktično vedno odločimo za sodobno tehniko, ki je bistveno bolj sprejemljiva in gledljiva.

Televizija je v povojnem obdobju doživljala številne evolucijske kot revolucionarne spremembe.

televizija T-2

Nogomet, igra, ki je obnorela svet

Nogomet je prepoznaven šport v mnogih delih sveta.

Predvsem je nogomet priljubljen šport v Evropi in Južni Ameriki. V drugih delih sveta so ljudje razvili nogomet po svoje, tako imamo v Severni Ameriki ameriški nogomet. S klasičnim nogometom nima kaj dosti skupnega, razen žoge. Vendar je tudi žoga drugačne oblike, večina ljudi pozna razlike med njima. V Evropi se je nogomet zelo razvijal na Otoku, na njem so sredi devetnajstega stoletja začeli razmišljat o enotnih pravilih. Igra je bila velikokrat od ustanove do ustanove različna, ob medsebojnih srečanjih je prišlo pogosto do trenj glede pravil igranja. Zato so leta tisoč osemsto triinšestdeset zapisali pravila igre, ki se do današnjih dni niso veliko spremenila. Moštveno igro na igralni površini igra skupaj dvajset igralcev, vsako moštvo ima poleg tega še vratarja. Cilj igre je z nogami ali vsemi drugimi deli telesa razen rok, žogo spraviti v gol. Igranje z roko se smatra kot največji prekršek, za katerega je predvidena najstrožja kazen, to je kazen prostega strela. V praksi je bilo to pravilo že večkrat spregledano, tudi na največjih tekmovanjih. Igra traja dva pol časa, vsak traja petinštirideset minut. V nekaterih primerih se po neodločenem izidu ob koncu devetdesetih minut igra nadaljuje z dvema podaljškoma, kasneje pa z prostimi streli. Gre za tekmovanja, na katerih mora eno od dveh moštev zmagati. Nogomet se igra v raznih ligah ter na raznih turnirjih. Med znanimi so prvenstva nogometnih velesil, evropska in svetovna nogometna prvenstva, Nogometna liga prvakov ter razna druga tekmovanja. Omenjena tekmovanja si ogleda več sto milijonov gledalcev pred televizijskimi sprejemniki, nekaj deset tisoč gledalcev pa si takšno tekmo ogleda tudi v živo. Za nogomet se z lahko trdi, da ima svetlo prihodnost.

Nogomet navdušuje veliko število najmlajših igralcev, vrste igralcev v nižjih ligah pa komaj čakajo na napredovanje oziroma, da zasedejo mesta najboljših.

http://www.hervis.si/store/theme/2_fussball

Veselje otrok na napihljivih gradovih je nepopisno

 

Napihljiva igrala so enkratna priložnost, ki jo lahko ponudite svojemu otroku in  njegovim prijateljem ob družinskih praznovanjih, kot je na primer rojstni dan, krst oz. popestritev poletnega piknika. Prav za to je najboljša možnost  izposoja napihljivih igral. V zadnjem času se za najem napihljivih igral vse večkrat odločajo tudi na veselicah, zabavah v podjetjih ter prireditvah (npr. občinske proslave, itd.). Primerna so za otroke različnih starosti (dokler je otrok star med tretjim in desetim letom), ki bodo na njih maksimalno uživali.

Različna podjetja imajo različne pogoje za izposojo, vendar se lahko prav povsod zmeniš tako kot vam najbolj ustreza. Pri izbiri morate predvsem upoštevati specifikacijo. To so teža igrala (višina + širina + dolžina), kapaciteta (število otrok), teža otrok in priporočen prostor za postavitev igrala. Pri izposoji je najbolj priporočljivo, da se odločite da boste za dostavo in postavitev uporabili kar nas in se vam ne bo treba s tem ukvarjati. Ko je dogodka konec, zopet pokličete nas ter ga pridemo pospravit in odpeljat. Uporabniki teh igral so običajno zelo zadovoljni s storitvami, saj omogočijo otrokom veliko veselje. Otroci si seveda lahko igrala izberejo tudi sami, najbolj popularen pa je prav napihljivi grad (najdete ga lahko tu http://www.kenguru-slo.com/napihljivi-grad-zmaj.html). Hkrati pa je napihljivi grad odlična priložnost za aktivno preživet dan otrok v času, ko se otroci vedno manj gibljejo.  Napihljivi grad se lahko postavi tako na prostem kot v zaprtih prostorih, telovadnicah in šotorih. Potreben je le ustrezen prostor za postavitev in električni priključek. Velja pa nekaj pravil za uporabo teh  igral. Povsod naj bi se otroci pred vstopom na igrala najprej sezuli, odstranili verižice, očala, mobitele, pasove, zapestnice, uhane in vse podobne stvari ki bi jih pri igranju lahko poškodovale. Starši pa naj še zmeraj pazijo na svoje najmlajše, saj se kljub mehki podlagi gradu lahko zgodi kakšna nesreča.

modelirna masa

Ustvarjanje z modelirno maso in barvo

Modelirna masa je izvrsten izdelek. Je zelo podobna glini, vendar s to razliko, da se gliha žge pri izredno visokih temperaturah, ki jih doma ne moremo doseči, modelirno maso pa lahko zapečemo v pečici pri dobrih sto stopinjah. Izdelki se v pečici utrjujejo približno 30 minut. Na modelirno maso lahko nalepite nalepke, jih pobarvate in polakirate. Iz modelirne mase lahko izdelate nakit, uhane, obeske, prstane, drobne dekorativne predmete, vse pa je odvisno od vaše domišljije.

Modelirno maso lahko kupite v več različnih barvah in jih kombinirate po vaših željah. Z mešanjem osnovnih barv lahko brez problema dobite različne poljubne barvne odtenke. Dokler se masa še ni strdila jo lahko ponovno pregnetete in oblikujete po svojih željah. Če jo boste shranili v polivinilastih vrečkah posodah s pokrovom vam bo modelirna masa zdržala dolgo časa. Ko bo vaš izdelek končan vam je potrebno segreti le pečico na okoli 130 stopinj izdelek pa postaviti v pečico za okoli pol ure.

Da boste izdelek lahko kar najbolje oblikovali, ga je pred uporabo potrebno temeljito pregnesti, s tem boste masi povrnili elastičnost in možnost za oblikovanje. Manjše kose boste zgnetli veliko lažje, zato se dela lotite postopoma. Pri oblikovanju modelirne mase si lahko pomagate z različnimi pripomočki, uporabite lahko modelirke, nože, lopatice, šivanke, ravnila ali druge pripomočke. Če boste končni izdelek polakirali, bo ta dobil še dodaten sijaj. Ustvarjanje je lahko zelo zanimiv hobi, izdelke pa lahko izdelujete s celotno družino.