Arhiv Značk: zdravilo

Lekarna in zdravila

Zdravila, šumeče tablete, razne kapljice in drugi prehranski dodatki so ena izmed vse bolj iskanih stvari v sodobnem svetu. Nihče od nas si ne želi zboleti in vsi si želimo obilo zdravja, lekarna pa je tista ustanova, ki pri tem pomaga.

V sodobnem svetu je delo tisto, ki od nas zahteva, da smo vedno zdravi in pripravljeni na nove podvige. Vsaka bolniška je marsikdaj lahko že zadosten vzrok za to, da delodajalec začne razmišljati o zamenjavi in tovrstnih delovnih mest je v tem času žal vse več.

Vsaka lekarna nudi zdravila, ki so na voljo le na recept in tista, ki jih lahko dobite tudi brez recepta. Vsekakor se je pred uporabo kakršnega koli dodatka, zdravila ali kakšnega drugega proizvoda, ki ga prodaja določena lekarna, dobro posvetovati z zdravnikom ali vsaj s farmacevtom.

K sreči je v lekarnah zaposleno osebje dobro zdravstveno podkovano, saj je to vedno tudi pogoj, da se lahko sploh zaposlijo v takšnih ustanovah. Tako se lahko med samim nakupom pozanimate o možnih stranskih učinkih in ustreznosti nekega zdravila glede na vaše predhodne težave, zdravila, ki jih jemljete in podobno.

Še toliko večja previdnost je potrebna pri nosečnicah, saj so tako nosečnice kot zarodki zelo občutljivi na razne sestavine, ki jih najdemo v določenih zdravilih, kapljicah, kremah in drugih farmacevtskih proizvodih.

Vsako zdravilo vsebuje tudi več pojasnil o rabi in možnih posledicah. Poskrbite za to, da navodila vedno skrbno in natančno preberete, preden začnete z jemanjem določenega zdravila. Če ste v dvomih glede prebranega, obiščite vašega zdravnika in ga povprašajte o njegovem mnenju.