Arhiv Značk: zdravo hujšnaje

3 ideje kako hujšati in obdržati idealno težo

Imate dovolj ponavljajočih se yo-yo efektov vsake od diet, ki ste jih preizkusili? Diete se dandanes lahko domisli praktično vsak. Preprosto preberete par uspešnic o zdravi prehrani in že se vam poraja naslednja dieta, ki daje zgolj začasen učinek, na dolgi rok pa prinaša zgolj razočaranje. Hujšanje se začne v glavi! Želja shujšati toliko in toliko kilogramov ne bo dovolj. Postaviti si je treba jasne cilje in akcijskih načrt, ki nas bo dejansko pripeljal do želen teže.

Ko enkrat pometem miselni prah, hujšanje lahko postane prav zabaven proces, ki bi mu lahko nadeli titulo »way of life«.

Proces hujšanja bo pri vsakem posamezniku podoben a vseeno akcijsko zelo različne. Če imate zgolj nekaj kilogramov preveč, boste lahko precej hitro ugledali ciljno črto v obliki želene številke na tehtnici. Tisti, ki pa želite izgubiti 10 in več kilogramov pa boste potrebovali bistveno bolj sofisticiran pristop in železno disciplino. Vsi pa lahko sledite naslednjim preprostim smernicam za hujšanje.

1. Dnevna poraba kalorij naj bo večja od vsote vnesenih kalorij! – Iz tega sledi, da preprosto moramo začeti z vadbo, če želimo presekati gordijski vozel odvečnih kilogramov. Povsem dovolj bo, če pričnete z redno hojo, ki naj traja vsaj pol ure. Če vam časovno ne uspe iti vsak dan, naredite kak kilometer ali dva vsaj trikrat na teden.

2. Učinkovita vadba s pomočjo Youtub-a – predstavitev vadbe preko video vsebin postaja vse bolj priljubljena. Youtube lahko postane tudi vaš vir idej za učinkovito vadbo. Vse kar morate narediti je vpis ključnih besed in vadba je pripravljena. Srečo lahko poskusite z vpisom: effective workout, leg workout, body workout, summer workout….

3. Jejte zdravo hrano in to večkrat na dan – za učinkovito vadbo boste potrebovali kvalitetne hranilne snovi, ki bodo skrbele za zadostno količino energije. Hitra hrana in nezdravi obroki vam dajo občutek sitosti, vadba pa postala ena sama muka, ki jo boste precej hitro opustili. Hujšanje brez zdrave in uravnotežene prehrane se ne bo premaknilo iz mrtve točke in še naprej boste ostali nezadovoljni.

Poletje se bliža, poskrbite za svoje telo.