Tetra plenice ponovno postajajo vse bolj priljubljene

tetra plenice

Nekoč so bile plenice izjemno priljubljena vrsta plenic. V tem hipu se njihova priljubljenost ponovno vrača. A če primerjamo današnje s tistimi iz preteklosti, je razlika med njimi očitna. Današnje so namreč veliko preprostejše za uporabo.

Na sploh pa tetra plenice predstavljajo odlično ekološko rešitev, ki ne nazadnje dobro vpliva še na družinski proračun. Tega ne bremenijo tako kot na primer tiste za enkratno uporabo.

Ključne prednosti tetra plenic

Obstaja kar nekaj zelo pomembnih prednosti, s katerimi se ponašajo bombažne tetra plenice. Najvidnejše pa so zagotovo, da so ekološke, da se jih lahko uporabi večkrat, da so zračne, da je likanje nujno samo v prvih dveh mesecih in ne nazadnje so odlična gospodarska rešitev.

V primerjavi s prednostmi je slabosti zelo malo, a so za nekatere kupce lahko ključne, zato se raje odločijo za nakup plenic za enkratno uporabo. Obstajata dve vidnejši slabosti tetra plenic. So manj vpojne in za vzdrževanje veliko zahtevnejše, saj jih je treba ne nazadnje tudi prati ter likati.

Kvadratne tetra plenice

Na trgu lahko izbirate med več različnimi vrstami tetra plenic. Kupci se najpogosteje odločajo za kvadratne. Pri izbiri pa morajo biti zlasti pozorni na material, bombaž, dimenzijo, gramaturo, dizajn.

Kvadratne plenice tetra so praviloma izdelane iz bombaža, biobombaža in bambusa. Najpogostejša dimenzija je 70 x 70. Od gramature pa je odvisno, kakšna je vpojnost plenic. Višja kot je gramatura, višja je vpojnost. Kar se tiče samega dizajna, pa so vam na voljo klasične bele ali pa barvne plenice tetra ter še takšne s potiskom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.