Tranjno odstranjevanje dlak

Z razvojem sodobnega načina življenja in stremenju k popolnosti, sta človeško telo in zunanji videz skorajda postala statusni simbol ali celo vrednota. Mnogi mladi ljudje z dovršeno in posebno podobo želijo izkazovati svojo edinstveno osebno identiteto. Tako kot mnogo lepotnih tretmajev je tudi odstranjevanje dlak nujno opravilo za večino žensk. Gladka ženska koža namreč povdarja mladost in privlačnost, predvsem urejenost intimnih predelov, pa je pomembna tudi iz higienskega vidika. Načinov odstranjevanja dlak je kar nekaj, po večini pa zahtevajo precej časa in potrpežljivosti, učinki pa so le kratkotrajni. Postopke je zato potrebno pogosto ponavljati, kar nemalokrat privede do neprijetnih reakcij na koži. Pogosto se tudi dogaja vraščanje dlak, kar pa je še posebej moteče.

Zakaj bi se mučili z domačim odstranjevanjem dlak in spopadali z draženjem kože, ko pa se lahko dlak na našem telesu za vedno znebimo z laserskim ali ultrazvočnim odstranjevanjem dlak. Priporočljiv je obisk medicinsko estetskega centra, ki s svojo strokovno ekipo nudi povsem neboleče, učinkovito in trajno odstranjevanje dlak. Strokovna ekipa in uporaba najsodobnejših aparatur, je garancija za popolno gladko kožo.

Odstranjevanje dlak pa tudi pri moških že nekaj časa ni več tabu. Nekateri se za to odločijo zaradi estetskega videza, drugi zaradi higiene, tretji morda zaradi pogostih športnih aktivnosti. Moški se običajno depilacije poslužujejo na prsih, hrbtu in pazduhah. Trajno odstranjevanje dlak pa je za moške zelo dobrodošla, saj niso vešči teh opravil kot ženske.