Uvod v vedeževanje iz kave

Vedeževanje iz turške kave je zelo popularen ritual v deželah, kjer v kulturi prisotno pitje kave. Članek lahko naprej berete zaradi zabave ali pa zaradi resnega pristopa k stvari. Vse se je pričelo v Turčiji v poznem 16. stoletju. Danes je taseografija akademski izraz za vedeževanje iz turške kave.

Če premešaš usedlino in jo obrneš na krožniček, bo usedlina padla nanj. Zato bodo nastali vzorci na površini tega. Veliko ljudi verjame v vedeževanje, da usedlina lahko napove prihodnost. Ekspert lahko vidi specialne ikone, ki se odražajo v simbolih, ali pa kar v določenih dogodkih.

Zelo važno je da vedeževanje poteka celostno, da ne interpretiramo samo določenih simbolov, ampak dojamemo sporočilo v celoti. Države v katerih je vedeževanje iz kave popularno so Turčija, Grčija, arabski svet, Rusija in države Bližnjega vzhoda, ZDA, Avstralija in Velika britanija.

Vsaka izmed teh držav ima svoje rituale in tradicije povezane s vedeževanjem iz kave. Religija ima velik vpliv in velik delež pri tem, saj vedeževanje poteka po vsem svetu. Kakor koli pa je razumljivo, so simboli različni glede na to, da recimo križ, cerkev, mošeja, angel pomenijo različne stvari v različnih kulturah.

Vaja in prakticiranje branja in vedeževanje iz kavnih usedlin pa potrebujejo izkušnje in intuicijo. So ljudje, ki se s tem ukvarjajo profesionalno, vsi pa lahko to poskusimo za zabavo. Bralci razpravljajo o naši preteklosti, sedanjosti ali pa prihodnosti. Z redno vajo boš lahko prepoznal vedno več simbolov ter jih povezal v celoto.  Vendar moraš pa upoštevati pravilo, da nikoli ne vedežuješ iz lastne skodelice, le za lastno vajo glede prepoznavanja simbolov).

Če vas zanima več, pa si oglejte spletno stran http://www.poceni-vedezevanje.com/.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja