vreme na hrvaškem in v istri

Vreme Istra je zakon

Vreme Istra je geslo, ki pomeni kakovost bivanja . Kakovost bivanja je vreme Istra zaradi klimatskih, geografskih in drugih danost ter posebnosti. Vreme Istra se spreminja, glede na lokacijo, kjer se v času bivanja nahajamo. Obalno vreme Istra je nekaj čisto drugega, kot gorsko vreme Istra na najvišje ležečih predelih polotoka. Izkušnja vreme Istra je zato primerna izboru turista. Vreme Istra se lahko izbira v pisani paleti možnosti. Poleg krajev in lokacij, je zelo pomembna izbira letnega časa. Vsak letni čas je v Istri prijeten in zanimiv.

Največ turistov se odloči za poletno različico. K tej odločitvi v veliki meri prispevajo vremenske značilnosti poletnega bivanja v Istri, pa tudi možnosti za bivanje. V večini primerov so letni obiski Istre najdaljši, saj si takrat večina turistov izbere čas za svoj letni oddih. Nič manj zanimivi niso drugi deli leta. Že izven sezone se lahko uživa v svojevrstnem doživetju. Vreme in temperature so ob robu glavne turistične sezone še vedno prijetne, vendar z veliko manj gneče in vrveža v turističnih krajih. Ti deli leta so zanimivi za obisk Istre vsem, ki želijo bolj umirjene počitnice . Zanimive so tudi za ljudi, ki hočejo s seboj odnesti košček Istre v pripovedi in besedi lokalnega prebivalstva. Lokalno prebivalstvo, ki je vezano na turizem, je takrat veliko bolj obremenjeno s turističnimi aktivnostmi, zato si lahko za turiste vzamejo več časa.

V nekaterih primerih imajo turisti lahko srečo, da ujamejo čas za tradicionalna opravila Istre. Ta govorijo o davni tradiciji življenja na tem koncu sveta. Posebnost so tudi zimski meseci. Istra ima svojevrstno podnebje, ki se loči od celinskega v bližnji regiji. Značilnost tega vremena je, da se prej segreje na prijetne temperature, ki omogočajo predčasne aktivnosti v primerjavi z drugimi deli regije. Prijetno s koristnim to izkoristijo mnogi, ki jim vreme Istra ponuja mnoge z vremenom povezane aktivnosti.

http://maistra.si/Destinacija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.