Vrste kopalk

Kopalke so oblačilo, ki ga prav vsi potrebujemo. Nekateri se nanj spomnimo le v poletnih mesecih, ko se odpravimo na dopust oz. na morje, na kakšno jezero ali se hladimo v rekah. Drugi, ki imajo več časa in obiskujejo razne toplice ter druga kopališča, kjer je kopanje možno tudi v zimskih mesecih, bodo kopalke tudi pozimi poiskali v omarah.
Ženske kopalke v osnovi ločimo na enodelne in dvodelne. Pri enodelnih velja, da je trebuh pokrit saj so sestavljene iz enega samega dela. Včasih je lahko tako pokrita celotna površina trebuha ali pa sta dela med seboj povezana s tanjšim pasom. Če se odločite za enodelne kopalke, je dosti odvisno tudi od vaše samozavesti, kako zapeljive kopalke boste izbrali.
Dvodelne so vedno sestavljene iz zgornjega in spodnjega dela. Poleg čisto običajnih kopalk, ki jih na plažah tudi največkrat opazimo, obstajajo še različne drugačne izvedbe. Med bolj popularnimi in splošno znanimi so bikini kopalke.

Moške kopalke se prav tako lahko močno razlikujejo. Poznamo namreč več vrst. Med mladimi so vse bolj priljubljene kopalne hlače. Kopalne hlače so podobne običajnim kratkim hlačam, le da so narejene iz takšnih materialov, ki se hitro sušijo. Nekatere imajo lahko celo žepe in so uporabne tudi kot običajne kratke hlače.
Starejši še vedno prisegajo na tradicionalne kopalke, ki po svoji obliki spominjajo na običajne spodnje hlače. V zadnjem času pa se vse bolj uveljavlja tudi nov tip moških kopalk, ki je vsaj po količini blaga, ki se zanje porabi, nekje med tradicionalnimi kopalkami in kopalnimi hlačami. Gre za kopalke, ki po svoji obliki še najbolj spominjajo na tako imenovane boksarice in so tudi vsako leto bolj pogoste.