Vsestranski brusilniki

Ne glede na to, kaj želimo zbrusiti, lahko v specializiranih trgovinah zagotovo najdemo takšnega, ki bo ustrezal našim potrebam. Na trgu je toliko ponudbe, da lahko vsak izbira med brusilniki, ki mu tudi cenovno najbolj ugajajo.

 

Na voljo so bolj specifični brusilniki, ki so namenjeni točno določenim materialom, z drugimi pa lahko brusimo različne materiale, kot so lak, barva, kit, les, kovina in celo plastika.

 

Ko izbiramo med brusilniki, jih razlikujemo glede na njihove lastnosti – število vrtljajev, moč, težo in premer plošče – ter se na podlagi teh odločimo za najbolj primernega.

 

Ker obstaja mnogo različic, bomo na kratko opisali najbolj pogoste:

  • brusilni namizni, (postavi se ga na mizo, ima mehanizem za hitro menjavo brusilnega traku, tega pa lahko hitro nastavimo iz ležečega v pokončni položaj; delovna miza ima kotomer in naslon)
  • kotni, (je lahek za uporabo, saj tehta le okoli 2 kg; ima zaščitni pokrov in varnostno stikalo za kontroliran vklop, ki uporabnika varuje pred poškodbo. Dobri kotni brusilniki imajo večstopenjsko izbiro števila vrtljajev, tako da lahko izberemo ustrezno ostrino brušenja glede na material. Ročaj je majhen, zato lahko delo opravljamo bolj nadzorovano.)
  • (ima nastavek za natančno delo in uporabo na težje dostopnih mestih; ker je upogljiv, je bolj fleksibilen in udoben za fino uporabo. Zraven je priložen ključ, s katerim menjate pomožni pribor. Motor je kljub manjši moči dovolj zmogljiv. Ker je ročaj mehkejši, je manj vibracij, ki bi motile delavca pri uporabi.)

Poleg teh so nam na voljo še ročni, rotacijski, tračni in vibracijski brusilniki. Več podobnih izdelkov lahko najdete v sledeči spletni trgovini https://www.pricaraj.si/vrt-in-orodje v kateri sem tudi sam nekajkrat kupoval in bil izredno zadovoljen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.