Zdrava hrana za pse preprečuje bolezni in okvare

V zadnjih desetletjih sta človek in pes stkala pristen odnos, zato je zdrava hrana za pse postala drugačna in pomembnejša kot nekoč, ko so pse hranili z ostanki domačih obrokov. Zdravje naših ljubljenčkov je stanje popolnega telesnega, duševnega in socialnega ravnovesja.

 

Vse več ljudi svoje ljubljenčke dejansko počloveči in posledično temu hrani nepravilno, kar hitro pripelje do bolezni in okvar. Če psu zagotovimo primerno in kvalitetno hrano ter mu namenimo dovolj gibanja, potem zagotovo podaljšamo njegovo življenjsko dobo.

Zdrava hrana za pse

Zdrava hrana za pse naj ne vsebuje ostankov naše hrane

 

Ljudje pri hranjenju psov delamo največjo napako, ko mu namenimo ostanke naše hrane. Ta je običajno preveč začinjena, pražena in soljena, kar psu škodi. Prav tako mu škodijo večje količine kosti, kar ugotovimo po svetlejšem in trdem iztrebku, ki ga pes težje odvaja.

 

Nekateri so prepričani, da je pes zver in mora zdrava hrana za pse vsebovati meso.  Le mesna prehrana privede do napak presnove mineralov, posledice se kažejo v deformaciji hrbtenice, bolečinah v sklepih, obolenju ledvic, izpadanju dlake itd.

 

Prava zdrava hrana za pse je tista, ki vašemu psu tekne in ima po njej dobro prebavo

 

Težko je napovedati katera hrana za pse ja najboljša za vašega štirinožnega prijateljčka. Če boste želeli psa hraniti z doma pripravljeno hrano, svetujemo posvetovanje z veterinarjem, saj mora takšna hrana vsebovati vse hranljive snovi v pravem razmerju.

 

V nasprotnem primeru je najboljša alternativa tovarniško pripravljena zdrava hrana za pse, ki ima za vse pasme in starosti snovi, minerale in vitamine v optimalnem razmerju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.