Želite postati Sherlock Holmes? Poklic detektiva bo pravi za vas

Kot otrok sem izjemno rad gledal detektivske nanizanke, saj so bile skoraj vse kvalitetne, privlačila pa me je njihova metoda držanja suspenza do konca epizode. Čeprav ima zasebni detektiv (http://www.detektivtomic.si/za-posameznika/) v resničnem življenju precej drugačne naloge, pa verjetno v svoji službi doživlja precej razburjenja. Kako sploh zgleda delo detektivov v resničnem življenju?

Detektivi lahko opravljajo celo vrsto nalog in ne samo tistih, kjer zasledujejo nevarne ljudi, kjer je polno akcije in streljanja ter lepih žensk, ki se kar lepijo nate. Pa si poglejmo nekaj nalog, ki jih lahko, kot detektiv srečate na dnevni bazi. Detektivi lahko delujejo tako za posameznike, kot tudi za podjetja.

Za slednje opravljajo naloge, kot so vročanje pisemskih pošiljk, opravljajo tudi preizkus alkoholiziranosti na delovnem mestu, zbirajo informacije o nahajališču določene osebe, opravljajo notranje kontrole in še kaj bi se našlo. Da prav ste slišali, če sumite katerega od delavcev, da v službenem času pije alkohol, lahko za to pokličete katero izmed detektivskih agencij, le-ta pa bo v vaše podjetje poslala usposobljenega detektiva, ki bo ta test opravil. Detektivi pa se ne ukvarjajo samo s podjetji, temveč svoje storitve opravljajo tudi za posameznike, a kaj več o tem v katerem drugem članku.

Če želite postati detektiv, boste morali opraviti kar nekaj šole in izpitov, opraviti pa boste morali tudi izpit na ministerstvu za pravosodje. V primeru, da vas ta poklic zanima, pojdite za njim. Kaj več pa vam bo lahko povedal tudi kateri izmed detektivov, če ga boste povprašali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja